Přejít k hlavnímu obsahu

KETUBOR v boji o první australský titul nestačil na Rooster

30. 7. 2020 | 11:00 Counter-Strike 2
Už to jsou více než čtyři měsíce, co slovenský matador KETUBOR odletěl do Austrálie. Z několika zájemců si nakonec vybral tým Paradox Gaming, tedy před nedávnem dotáhl na 4. příčku místního žebříčku. Nyní však před jeho svěřenci stojí další velká výzva, zahrají si totiž o svůj první velký titul.
KETUBOR
KETUBOR

Na oceánické scéně se odehrává celá řada soutěží, kde se vesměs potkávají ty stejné týmy. Jednou z výjimek je ale LPL Pro League, kde chybí elitní kvarteto a Paradox zde mají jen jednoho ze svých velkých rivalů – Rooster. Ketuborovi svěřenci jsou sice v HLTV žebříčku hned vedle kohoutů a dělí je jediný bod, vzájemnou bilanci ale mají tristní. Head-to-head ze dvanácti odehraných map hraje s deseti výhrami jasně do karet Rooster.

V posledním případě však Paradox dokázali soupeři sebrat mapu a BO3 sérii rozhodovalo až prodloužení na té třetí. Zkušený slovenský kouč tak tým bezesporu posouvá a ten nyní může všechnu snahu zúročit. Po zmíněné prohře sice Paradox spadli do LB, tam si však počínali zkušeně a ve čtvrtek 30. července je od 11 hodin čeká odplata. Soupeř sice má v BO5 sérii výhodu jedné mapy, všechno ostatní se však rozhodne na serveru.

Za zmínku stojí také fakt, že dle regionálního renomovaného žebříčku se nedávno KETUBOR a spol. dostali na 4. místo, když kromě Rooster přeskočili i Chiefs ESC. Dlouhodobě se jim sice proti oběma týmům nedaří, ale nyní nastal ten správný čas zlomit nejen sérii porážek, ale potvrdit svůj potenciál a získat svůj první cenný titul.

UPDATE: Paradox do finále vstoupili výhrou Mirage 16:11, čímž srovnali počáteční výhodu soupeře. Proražení soupeřova picku je vždy důležitým klíčem, tady na něj ale Paradox nedokázali navázat a na svém Vertigu padli 16:19 v prodloužení. Rooster už si tuto velkou příležitost ujít nenechali a na Nuke po silné T straně zvítězili 16:9, čímž se stali šampiony páté sezóny LPL Pro League a KETUBOR musí na svůj první místní titul stále čekat.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.