Přejít k hlavnímu obsahu

Hráč měsíce Seron: Snažím se hrát pořád naplno a dosahovat nejlepších možných výsledků

6. 8. 2020 | 14:19 EA SPORTS FC 24
Naše rubrika Hráč měsíce pokračuje také po ukončeném červenci, za který jsme po několika měsících opět sáhli do světa fotbalu. Dominik "Seron" Čermák z týmu Sampi sice v červnu nevyhrál ve finále naší TS COOL ligy, ani nadále ale nepolevuje a získává jeden úspěch za druhým, ačkoliv FIFA sezóna už se blíží ke konci.
Seron
Seron

Ostrá otázka hned na úvod – dal by ses nyní označit jako domácí jednička?

Za FIFU 20 bych o sobě dokázal říct, že jsem momentálně domácí jednička, ale na česko-slovenské scéně se za jedničku nepovažuji.

Dříve tady dlouho vládnul T9Laky, čím to je, že už není tak dominantní?

Tohle je těžká otázka a odpověď netuším. Lakyho ale stále považuji za jednoho z nejtěžších soupeřů, ne-li nejtěžšího.

V čem osobně nejvíce pociťuješ, že ses za letošní FIFU posunul?

Snažím se na FIFU více soustředit a nebrat si chyby hry tolik do hlavy. Více jsem začal trénovat a velkou motivací bylo to, že jsem přišel do týmu Sampi.

Jak podstatné pro hráče je, že má za sebou tak silné zázemí, jako ty?

Určitě je to důležité. Máte skvělé zázemí, skvělý tým a skvělou podporu, kterou potřebujete, abyste se cítili komfortně a na turnajích ze sebe vydali, co nejvíce umíte.

Miki & Seron

Vy jste do Sampi nabrali Mikiho, je to pro tebe ideální parťák? Bylo u jeho volby důležité i tvé slovo?

S Mikim si rozumíme, takže to je určitě vynikající parťák. Blízko jsme si i věkem a vycházíme si vstříc, navzájem si pomáháme a podporujeme se. Kuba se samozřejmě ptal na můj názor, ale můj názor nebyl tak rozhodující, jako jeho.

Sampi nespolupracují s fotbalovým klubem, nechybí ti to? Neměl jsi sen hrát za klub svého života?

Abych řekl pravdu, tak mi to nechybí, nebo to nějak nepociťuji. V Česku klub svého života nemám, mám ho spíše ve světě a tím je FC Barcelona.

Co se týče měsíce července, tak které výhry z té řady turnajů si ceníš nejvíce?

Nejvíce si cením výhry na ESL a v Paddock Cupu, tam byla největší konkurence, se kterou jsem si dokázal poradit. Za všechny výhry jsem samozřejmě rád a je stále skvělý pocit dát i ve víkendové lize skóre 30:0 a být mezi špičkou světa v TOP 100.

Ve víkendovce jsi dal 30:0 zase dvakrát, je o něco volnější než v plné sezóně?

30:0 jsem dal už vícekrát, myslím, že celkově sedmkrát. V tomto měsíci jsem to dokázal dvakrát a je to taky tím, že to plno hráčů přestalo hrát a nebo hrají s for fun týmy. Přesto to ale nebylo jednoduché a poradil jsem si s tím. Je jasné že v plné sezóně je to těžší, potkáváte více lepších hráčů, taky záleží jak vám přeje matchmaking, který je ve FIFĚ nevyzpytatelný.

Seron

Jak je těžké hledat motivaci teď mimo sezónu, aby jsi nevypadl z rytmu?

Popravdě já nekoukám na to, jestli je začátek nebo konec. Snažím se hrát pořád naplno a dosahovat nejlepších možných výsledků.

Co hodláš pro FIFU 21 ještě zlepšit, aby jsi více zabojoval i v Evropě?

Uvidíme, jaká bude nová FIFA. Nikdo neví, jaký styl se bude hrát a na co se máme pořádně připravit. Kde se chci ještě zlepšit, je psychická stránka. Myslím, že jsem se dost posunul od minulé FIFY, ale stále je co zlepšovat.

Co od samotné nové hry očekáváš? Co bys ty osobně na hře změnil?

Nejen já, ale celá komunita by si přála stabilní servery, to by byl za mě největší klíč k úspěchu. Žádná hra nemůže být dokonalá, ale tohle by mohla EA zlepšit, protože mi přijde, že je to rok od roku horší.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.