Přejít k hlavnímu obsahu

Rapha opět bere zlato z Quake World Championship 2020

10. 8. 2020 | 20:42 Všechny hry
Reprezentant týmu Liquid, Shane „rapha“ Hendrixson, potvrdil svoji pozici nejlepšího hráče hry Quake všech dob poté, co získal už šestý titul z turnaje QuakeCon Championship a zároveň ocenění 2019-20 Quake League MVP.
rapha
rapha

Už od roku 2008 patří rapha mezi přední světové hráče Quake a nyní do svého seznamu přidává další titul, přestože se v polovině letošního roku musel vyrovnávat s těžkou ztrátou jeho životní lásky. Tato smutná událost mu ovšem nezabránila předvést své kvalit. Celým turnajem rapha proplul jako ryba ve vodě a k prvnímu místu se probojoval téměř neporažený. Jedinou hru prohrál ve Winners Bracket finále proti jednadvacetiletému Italovi Marcovi “vengeurR” Ragusavi, kterého se mu stejně nakonec podařilo přehrát. Poté si už bez sebemenších problémů poradil ve finále proti Adriánovi "RAISY" Birgányovi z Maďarska a pojistil si tak svůj šestý titul z Quake World Championship.

Před rozhovorem s raphou, který se uskutečnil po velkém grandfinále, se komentátor a ředitel vývoje obsahu v Twitchi Marcus "djWHEAT“ Graham rozpovídal o tom, čím si rapha musel pro dosažení současné úrovně musel projít. "Je rapha šampionem, kterého si mistrovství světa v Quake zaslouží? Stoprocentně,“ řekl djWheat. "Pracoval opravdu tvrdě, obzvláště tento rok. Prošel si dost drsnou částí života a to, že se i přesto dokázal opět odrazit od dna a vyhrát titul mistra světa, je zatraceně působivé."

"Veškerá podpora od komunity, mé rodiny, přátel, to vše mi hodně pomohlo. Děkuji a pouze doufám, že dokážu dál dělat to, co doposud. Na plný plyn, žádná brzda." Takhle rapha poděkoval všem, kteří ho v nedávné době podporovali v nejhorším. My pouze doufáme, že mu další titul dodal pořádnou motivaci a zároveň gratulujeme k neuvěřitelným a konzistentním výkonům.

Štítky: QuakeCon, rapha
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.