Přejít k hlavnímu obsahu

Domácí dvojka končí v belgické organizaci, kam zamíří? Současně přichází také změna hráče

12. 8. 2020 | 10:21 VALORANT
Tým hrající pod AVENUE Esports byl vůbec jedním z prvních, kdo na domácí Valorant scéně našel zaštítění nějaké organizace. Tohle spojení českých hráčů a belgického vedení se však nejspíše nyní rozejde, tým se totiž rozhlíží po domácím rybníčku, kdo by jej mohl ulovit.
AVENUE Esports
AVENUE Esports

Spojení českého týmu a belgické organizace AVENUE Esports vzniklo v dobách Battalionu 1944, kdy tým se jmény jako cDe nebo Adamelo patřil k evropské špičce. V evropské Premier League skončil ještě loni na 3. místě. Hra už je ale mrtvá nejen v prostředí esportu, ale také obecně. Budiž mu země lehká. Kluci z AVENUE však zůstali pohromadě a společně přešli na novou hru, VALORANT, kde již od začátku začali sbírat úspěchy.

Kromě povedených výsledků v turnajích ale přišly první změny. V týmu nejprve skončil loony a posléze i louwe, jejich náhradami byli bývalí CSkaři BRUCLON a MAGNUM. Chemie v novém složení fungovala opravdu dobře a tato povedená jízda byla zakončená o minulém víkendu na grandfinále Grunex Masters, kde AVENUE po těsné prohře 2:3 uhráli stříbrné medaile. Tím ale také končí tato éra, protože jedna změna v kádru je jistá a s největší pravděpodobností dojde k rozchodu také s touto belgickou organizací, která hráčům zřejmě tolik nepřinášela.

V základní pětici už neuvidíte lifeRa, který však díky svým individuálním schopnostem nebude mít problém najít si jiný tým, jenž bude opět aspirovat o lokální výsluní. Většina týmů po Grunex Masters mění sestavy, takže možností jistě bude mnoho. AVENUE, tedy dnes již ex-AVENUE, si zatím vyhlédli monsteerra, který dosud hrál po boku Mazariniho v Kings of Sosnovka. Prozatím je však pouze na tryoutu. Mezitím však probíhá hledání nové střechy nad hlavou, takže pokud tento článek čte někdo z ambiciózní organizace, můžete se ozvat BRUCLONovi.

Aktuální sestava ex-AVENUE:

 Česká republika Petr 'cDe' Dumek
 Česká republika Adam 'Adamelo' Sabol
 Česká republika Otakar 'BRUCLON' Víšek
 Česká republika Martin 'MAGNUM' Penkov
 Česká republika Ondřej 'monsteerr' Petrů – tryout

Štítky: AVENUE Esports
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.