Přejít k hlavnímu obsahu

Našel si oskar nové angažmá? Česká hvězda si zahraje s legendárním Edwardem

15. 8. 2020 | 15:29 Counter-Strike 2
Nejúspěšnější český hráč historie CS:GO si podle všeho našel nový domov. Tím by se měl stát tým Selectah, kde si oskar zahraje po boku ukrajinské legendy Edwarda, nadějného Juanflatroo a dvojice mladíků.
oskar
oskar

Kariéra nestárnoucího českého snipera Tomáše "oskar" Šťastného připomíná v posledních letech spíše klikatou cestu. Od jeho loňského odchodu z mousesports, kde strávil nejúspěšnější část své kariéry, se nedokázal pořádně usadit a jeho druhé angažmá v HellRaisers a později ve Sprout žádné úspěchy nepřinesly. Teď však dostane další šanci v týmu Selectah, jehož jméno pravděpodobně slyšel málokdo z vás. Jde totiž o projekt jednoho z nejzkušenějších hráčů na scéně, Ioanna "Edward" Sukharieva. Ten patřil dlouhá léta mezi opory Natus Vincere a teď se věnuje podpoře mladých talentů. S tím se váže také angažmá ostatních hráčů v Selectah.

Vedle oskara si zahraje také Flatron "juanflatroo" Halimi, který by dle výkonů v posledních měsících měl být hvězdou týmu. Nejvíce se proslavil svým působením v Secret, s nimiž dokázal porážet i týmy z širší evropské špičky. Pětici pak doplňují dvě mladé pušky, Justinas "jL" Lekavičius a Roman "tappa" Medvedev, pro které jde o první mezinárodní působiště. Důležité tedy bude samotná adaptace na komunikaci v angličtině.

Selectah se v této sestavě poprvé představí na turnaji Nine to Five 3, který začne v pondělí 17. srpna. Ve skupinové části se představí týmy jako forZe, Copenhagen Flames, HellRaisers nebo Winstrike, pozvánku rovnou do play-off dostaly týmy MIBR, Heroic, Spirit a North. Všechny pozvané celky do obou fází turnaje se nachází v nejlepší světové padesátce, takže hned na úvod půjde pro zbrusu novou sestavu o těžkou výzvu.

Jak dlouho bude nové oskarovo angažmá trvat, se zatím ještě neví. Spekulace však mluví o třech měsících, po kterých se rozhodne o další budoucnosti. Důležité ale je, že nejde o náhodný mix a kluci spolu opravdu i trénují.

Jak vypadá sestava Selectah:

 Česká republika Tomáš "oskar" Šťastný
 Ukrajina Ioann "Edward" Sukhariev
 Kosovo Flatron "juanflatroo" Halimi
 Rusko Roman "tappa" Medvedev
 Litva Justinas "jL" Lekavičius

Štítky: selectah, oskar, Edward
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.