Přejít k hlavnímu obsahu

Sazka oznamuje generální partnerství s BRUTE, její jméno se objeví i v názvu týmu

18. 8. 2020 | 15:40 Counter-Strike 2
Na začátku roku vlétl Team BRUTE do profesionální scény naplno a nové vedení neskrývalo velké ambice. CS:GO tým se však zamotal do kruhu změn, které se zdají být s aktuálním složením u konce. Kromě toho ale pokračují také práce v pozadí a parádním gaming officem to nekončí. Nyní totiž přichází velká spolupráce se společností Sazka.
BRUTE CS:GO
BRUTE CS:GO

Sazka do prostředí esportu vstoupila v letošním roce spoluprací s Grunexem a iSport.cz, tato milionová soutěž Sazka eLEAGUE žádnému fanouškovi CS:GO ani Doty zřejmě neunikla. Podpora soutěže s neskutečným prize poolem ale není vše, co Sazka plánuje. Před několika dny jste si mohli všimnout založení kanálu na sociálních sítích s názvem Sazka Esport, u čehož už je nový esport specialista, který do Sazky nastoupil 1. srpna. Vojtěcha Prese, alias Wanga, sice můžete znát především jako komentátora – vedle moderování akcí mimo esport ale rozšiřoval své sítě především na LinkedInu a díky svým dovednostem se nyní dostává do této nově vytvořené pozice u giganta jménem Sazka. Právě tam bude mít na starost čistě rozvoj projektů zaměřených na esport.

Není tomu tak dávno, co SINNERS oznámili partnerství s Fortunou – v případě BRUTE ale půjde ještě o něco více. Sazka se toho totiž očividně nebojí a jde do toho po hlavě! Dnešním dnem se totiž stává generálním partnerem této ambiciózní organizace, jejíž název už nebude Team BRUTE, a jako Sazka.BRUTE si CS:GO sekce odbude premiéru už ve čtvrtečním kole 1. Tipsport COOL ligy. Podpora od Sazky by se měla týkat celé organizace, ale hlavní prioritou nadále zůstává FPS hra číslo jedna. Pozorné oči si současně mohly všimnout také zmizení log značek Alienware a Intel, což značí ukončení oficiální týmového partnerství, které trvalo od začátku roku.

I když ti pořád dokola říkají to samý, stůj si za svým a vsaď na sebe.
Odteď nosíme s hrdostí na naší hrudi Sazka Esport!

Tak zní jednoduchý popis oznamovacího videa, které samo o sobě příliš neříká. Sestříhané je ale opravdu poutavě, takže pokud bylo jeho cílem ukázat se mainstreamu, tak se cíl zřejmě splnil. Nás, esportové nadšence, ale zajímá hlavně to, jaký vliv bude mít generální partnerství na chod celé organizace a jednotlivých sekcí. Když už totiž Sazka míří přímo do jména, tak to slibuje ledacos. Zájmy obou stran se kromě hraní samotného spojují obecně v rozvoji mládeže, protože jak dobře všichni víte, v BRUTE se od začátku letošního roku hodně dbá i na správnou životosprávu. Sazka naopak s dětmi a mládeží spolupracuje například v rámci Olympijského víceboje či Sportu v okolí. Bude tedy zajímavé sledovat, jak tahle spolupráce pomůže celkovému rozvoji českého esportu.

Aktuální složení CS:GO týmu Sazka.BRUTE:

 Česká republika Ondřej 'Crazyy' Švec
 Česká republika Karel 'fredi' Královec
 Česká republika Jan 'BLUEE' Škaloud
 Česká republika Simon 'KWERTZZ' Horák
 Česká republika Šimon 'suplicK' Skuplík

 Česká republika Milan 'Pepik' Gellebra – trenér

Team BRUTE nás zaujal tím, že jde o ryze český tým, ale s nemalými mezinárodními ambicemi, důrazem na profesionální přístup, výchovu a rozvoj hráčů. Kdybych to měl přirovnat k fotbalu, tak jde o český tým, hrající evropské poháry a zároveň i nejprestižnější českou soutěž. Naším cílem není jen někam nalepit naše logo, jde o mnohem hlubší spolupráci, obdobně jako Sazka podporuje i tradiční sport. Mnoho lidí esport stále ještě nezná a netuší, kolik toho má společného s klasickým sportem. Proto je po lize náš posun do tohoto odvětví směrem k hráčům a týmům jen dalším logickým krokem, a my jsme hrdí, že u toho spolu s týmem BRUTE a Sazka eLEAGUE můžeme být a další bude brzy následovat,

říká s velkým očekáváním Jan Horyna, ředitel iGamingu v Sazce.

V BRUTE jsme si dali za cíl profesionalizovat esport v České republice a probojovat se mezi nejlepší týmy Evropy. Toho nelze dosáhnout bez podpory silného partnera. Společně se Sazkou se nyní zaměříme na náš hlavní tým v CS:GO, což je jeden z nejoblíbenějších titulů současnosti s obrovskou fanouškovskou základnou a velkým množstvím evropských turnajů. Díky našemu partnerství dokážeme hráčům poskytnout profesionální zázemí, srovnatelné s předními evropskými kluby, a nadále budovat BRUTE Academy, která má za cíl identifikovat a rozvíjet mladé esportové talenty a naučit mladé hráče, že pro úspěch v esportu je důležitý nejen trénink ve hře, ale také zdravý životní styl, pokora či zvládání emocí,

uvádí v oficiální zprávě Tomáš Müller, CEO týmu BRUTE.

Štítky: Sazka, Team Brute
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.