Přejít k hlavnímu obsahu

Do třetice všeho dobrého. Entropiq konečně odhalují špičkovou domácí CS:GO sekci

19. 8. 2020 | 19:01 Counter-Strike 2
Organizace Entropiq si v posledních týdnech se svými fanoušky opravdu hrála. Na scéně bylo sice veřejným tajemstvím, že tým s názvem Projekt F s Entropiq minimálně jedná, vedení se však nejdříve rozhodlo představit dvě jiné sekce, obě ve hře Valorant. Nyní jsme se ale konečně dočkali a leckrova banda může mířit k výšinám.
Entropiq
Entropiq

Takřka celé letní prázdniny se hovořilo o vzniku týmu s dosavadním pojmenováním Projekt F, v jehož čele stojí Michal 'leckr' Kadlíček. Ten v polovině června ukončil působení v německém týmu No Limit Gaming a nasbírané zkušenosti z vedení mezinárodního celku bude chtít využít pro dobytí pozice jedničky opět v teple domova.

Do sestavy si leckr vybral své bývalé parťáky z týmu BRUTE. Odchody Filipa 'AJTT' Dolenského a Lukáše 'capseN' Koláčného značí konec jedné éry této organizace a dá se říci, že řada fanoušků přejde k této nové sestavě. Z BRUTE se celé trio zná také se Zdeňkem 'daxen' Duškem, který naposledy hrál za Sampi. Spolu celé tohle kvarteto navíc letos hájilo také barvy české reprezentace ve #StayHome European Nations Cupu, kde se v sestavě s kinzem stala neoficiálními mistry Evropy. Ten však setrvává v Sampi a pátým hráčem Projekt F je Jan 'HONES' Urválek, který se s leckrem zná především ze společné výhry posledního Mistrovství Slovenska.

Za touto pěticí bude stát neméně zkušený kouč, kterým je úřadující mistr České republiky Matej 'forji' Kmiť. Ten se v Entropiq angažuje již od samotného založení, proto bylo jen otázkou času, kdy se všechny strany propojí a on bude v rámci své práce také trénovat CS:GO sekci. V oficiální zprávě navíc stojí, že pro leckra je působení pod taktovkou forjiho splněným přáním – i proto tak dává velký smysl, že si elitní domácí IGL vybral právě Entropiq.

Jsem velmi rád, že se po zahraničním angažmá budu moci znovu ukázat domácím fanouškům a hned jako reprezentant Entropiqu. Každý, kdo esport alespoň trochu sleduje, si musel všimnout, že i když je organizace na světě jen několik měsíců, žene to kupředu neskutečnou rychlostí. No a to ještě stále není všechno! Pokud vím, tak mnoho dalšího je naplánováno a jedna velká pecka bude představena ještě teď v létě,

říká leckr, kapitán prvního CS:GO týmu Entropiq.

Premiéra Entropiq ve vodách FPS hry číslo jedna vypukne ve čtvrtek hned trojicí zápasů. Ještě jako Projekt F se totiž výběr dostal do 2. Tipsport COOL ligy, kde v prvním týdnu zaznamenal první dvě výhry a další se nyní bude snažit přidat v dohrávkách druhého týdne proti Universe a Gifted Gaming. Pokud budou zápasy mít dostupné streamy, budeme vás o tom samozřejmě informovat. Ve stejný den se však Entropiq poprvé představí také v Evropě, leckr a spol. totiž postoupili do turnaje Fight Night Season 2, kde se od 20. do 27. srpna bude hrát o 10 tisíc dolarů. Největšími favority jsou polské celky AGO a PACT, jinak je konkurence docela hratelná. Formátem klání je Double Elimination pavouk pro 16 týmů, úvodní duel Entropiq svedou proti dánskému týmu Singularity.

Máme za sebou poměrně dlouhá a náročná vyjednávání, ale věřím, že vše nakonec dopadlo dobře k spokojenosti všech. CS:GO je stále jeden z nejpopulárnějších multiplayer titulů a my jsme rádi, že jsme mohli splnit očekávání našich fanoušků a opět představit to nejlepší, co bylo možné. O tom také svědčí spojení jedinečného in-game leadera leckra a forjiho, který je díky svým dlouholetým zkušenostem považován za jednoho z nejlepších CS:GO koučů u nás,

hlásí Ondřej Drebota, výkonný ředitel Entropiq.

Aktuální domácí jedničkou jsou SINNERS, kteří letos kromě Esports RDY Cupu v žádném lokálním turnaji nezaváhali. Vyrovnanost česko-slovenské špičky se budou snažit rozbít právě Entropiq, kteří papírově můžou s určitostí bojovat minimálně o TOP 3, ale ambice si jistě budou dělat na úplné čelo. Kdybychom se dívali hodně dopředu, tak by mohla klidně i vzniknout rivalita dvou profesionálních celků. Záležet bude pouze na tom, jestli bude v praxi fungovat vše tak, jak se to zdá na papíře. První velkou zkouškou pro sekci, která už spolu několik týdnů poctivě trénuje, bude 1. kolo letního splitu Sazka eLEAGUE, kde již tuto neděli vyzvou EIQ právě SINNERS.

Kompletní sestava Entropiq:

 Česká republika Michal 'leckr' Kadlíček
 Česká republika Filip 'AJTT' Dolenský
 Česká republika Lukáš 'capseN' Koláčný
 Česká republika Zdeněk 'daxen' Dušek
 Česká republika Jan 'HONES' Urválek

 Slovensko Matej 'forji' Kmiť – trenér

Štítky: Entropiq
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.