Přejít k hlavnímu obsahu

Jak to bude s letošním CS:GO Majorem? V Brazílii se neuskuteční, tvrdí přední komentátor

21. 8. 2020 | 12:30 Counter-Strike 2
Na letošní CS:GO Major čekají miliony fanoušků, více než nadšení se však drží ve vzduchu obavy. Kvůli pandemii koronaviru se zrušil už jarní Major a velký otazník visí i nad tím podzimním. Přední CS:GO komentátor a analytik SPUNJ tyto obavy však ještě více rozdmýchal - podle něj se ESL One Rio Major se neuskuteční, alespoň ne v Brazílii.
SPUNJ Rio
SPUNJ Rio

Koronavirová pandemie je stále mezi námi a zatím to ani zdaleka nevypadá, že by se mělo něco změnit. Bohužel pro fanoušky CS:GO je jednou z nejvíce postižených zemí je Brazílie, kde se měl uskutečnit právě letošní Major. Ten se měl v Brazílii původně odehrát už v květnu, následně byl ale přeložen na listopad. I nad listopadovým termínem však visí velké nejasnosti a jak to vypadá, tak ani v tento termín se Rio Major neuskuteční.

Alespoň to tvrdí komentátor Chad "SPUNJ" Burchill, který napsal tweet s textem „Zábavná zajímavost pro všechny z vás. Major se v Brazílii neuskuteční“. Právě SPUNJ patří mezi stabilní členy komentátorského týmu na turnajích ESL, které právě letošní Major pořádá, a je tak pravděpodobné, že při svém tvrzení nevaří z vody. Jeho slova nepřímo potvrzuje také samotné ESL, které v propagačních materiálech postupně přestává používat označení Rio Major.

Zároveň ale není vyloučeno, že se Major může uskutečnit alespoň jinde. Fanoušci již dlouho spekulují o tom, zda se Major uskuteční alespoň bez účasti diváků. O něco podobného se zároveň snaží ESL už několik týdnů, když se pokusilo uskutečnit turnaje ESL One Cologne a ESL Pro League S12 právě v offline prostředí. Ani v Kolíně nad Rýnem a ani na Maltě se však ani jeden z turnajů nepodařilo uskutečnit a je otázkou, kde by se takový turnaj mohl uskutečnit. Že se ale americké týmy mohou dostat do Evropy dokázali MIBR, kteří momentálně hrají v Srbsku.

I když tedy není zatím nic oficiální, s Majorem v Brazílii se pravděpodobně nedá počítat. ESL však na finální rozhodnutí již nemá moc času, Major totiž začíná již za necelé tři měsíce.

Štítky: Rio Major
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.