Přejít k hlavnímu obsahu

Sazka eLEAGUE startuje a Entropiq hned na první pokus premiérově připravují SINNERS o mapu

23. 8. 2020 | 20:52 Counter-Strike 2
Tipsport COOL liga už má za sebou dva týdny a nyní nastává čas odstartovat i druhou elitní česko-slovenskou CS:GO ligu. Sazka eLEAGUE se bude odehrávat vždy v neděli a úvodní hrací den se koná právě dnes.
Sazka eLEAGUE
Sazka eLEAGUE

Mluvili jsme o tom v Tipsport COOL lize a jinak nehovoří ani analytici Sazka eLEAGUE. Jarní splity nabídly kvalitu, ale obě soutěže jsou v letním splitu ještě našlapanější. Obě soutěže se navíc v rámci složení týmů liší pouze jediným, takže záležet kolikrát bude na nejmenších detailech a týmy budou mít daleko více možností, jak zkoumat své soupeře. Otázkou číslo jedna je obhajoba SINNERS, kteří z dovolené vletěli přímo do zápasového procesu a hned na úvod je vyzvou Entropiq, což je zkouška jak vyšitá. Leckr a spol. se budou snažit od začátku ukazovat v nejlepším světle a hodně bude záležet na tom, v jakém tempu budou po hráčské pauze obhájci.

Průběhy jarních splitů obou elitních soutěží i vzhledem k formátu hodně odlišné, finálové složení však bylo totožné. My si troufneme tvrdit, že zopakovat to v létě bude skoro nemožné. Zvědavi jsme tak například na Enterprise Esports, kteří po dvou týdnech vévodí 1. Tipsport COOL lize, jinak mohou být odhady hodně podobné a záležet bude na konkrétním hracím dni, kdy to jak komu sedne. Přispět k týmové pohodě může i přítomnost zápasů ve studiu, kde se odehrají vždy dva ze čtyř duelů každého kola. Hned v tom úvodním ale musel byt začátek přenosu posunut kvůli cestování hráčů do Prahy, v čemž se u některých týmů skrývá potenciální past.

Harmonogram prvního hracího kola:

  • Enterprise Esports vs. Sazka.BRUTE – 0:2
  • Dark Tigers vs. eEriness MARVO – 1:1
  • Entropiq vs. SINNERS – 1:1
  • CZC.eSuba vs. Sampi – 2:0

Štítky: Sazka eLEAGUE
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.