Přejít k hlavnímu obsahu

Virtual GP: Kovačič přetavil drama v Austinu v další vítězství

27. 8. 2020 | 16:09 Virtuální závody
Návrat šampionátu Mercedes-Benz Virtual GP 2020 po letní přestávce se nesl ve velkém stylu. Americký okruh v Austinu nabídl jeden z nejdramatičtějších závodů za poslední dobu a bojovalo se o vítězství. Simon Kovačič z týmu Logitech CZC.cz eSuba ovšem využil své zkušenosti a dojel si pro další výhru. Na pódiu ho doplnili Martin Štefanko ze stáje Benzina ORLEN a Lukáš Přáda z týmu Thrustmaster Next Level Racing FOR2A.
9. závod Austin formule VGP
9. závod Austin formule VGP

Napínavou bitvu na okruhu COTA slibovaly už výsledky kvalifikace. Pro pole position si sice dojel suverén letošního šampionátu Simon Kovačič, ale pilot stáje Logitech CZC.cz eSuba zajel čas jen o 0.027s lepší, než Erik Vizi z týmu Benzina ORLEN.

Oba jezdci pak začali bojovat hned na samotném startu závodu. V nájezdu do první zatáčky se k nim ovšem přidal ještě také Daniel Pásztor z týmu Lenovo Legion. Vizi se rozhodl dát do úvodu závodu vše, a to se mu také podařilo. Jen o několik zatáček později se dostal do čela závodu.

9. závod Austin formule VGP

Naopak velké problémy po havárii řešili Martin Koštialik z TP-Linku a Kovačičův kolega Petr Kužela. Svou rychlost ve formulích ukazovali také oba bratři Přádové z týmu Thrustmaster Next Level Racing FOR2A. Před oba závodníky se těžce dostával druhý pilot týmu Benzina ORLEN, Martin Štefanko, který startoval až ze šestého místa.

K dalšímu velkému souboji mezi Vizim a Kovačičem došlo po sedmi kolech, a to na konci nejdelší rovinky okruhu. Vizi ovšem souboj neustál a chyboval, stejně jako před několika měsíci v Daytoně. Slovenský nováček se ovšem propadl také za Pásztora a málem i za Lukáš Přádu, ale třetí příčku se mu nakonec podařilo alespoň uhájit.

Po prvních zastávkách v boxech se Vizimu podařilo vrátit před Pásztora, na kterého mezitím začali útočit Štefanko a Lukáš Přáda. Katastrofický závod mezitím zažíval Michal Blažek, a to kvůli různým, a i technickým, problémům. Jezdec stáje MOGUL Racing dokonce i havaroval v nájezdu do boxů.

Další drama přišlo v posledních 10 minutách. Nejprve Vizi udělal další chybu a definitivně se propadl mimo pódiové umístění až na 5. místo, ze kterého následně poskočil na 4. pozici, a to po chybě Pásztora. Jezdec týmu Lenovo Legion si ale poškodil vůz, nad kterým následně ztratil kontrolu a pouhou minutu a půl před koncem závodu po havárii odstoupil ze závodu.

Ze všeho vyšel nejlépe Simon Kovačič. Jezdec týmu Logitech CZC.cz eSuba si tak dojel pro další skvělé vítězství a je opět o krok blíže mistrovskému titulu. Druhý poněkud nečekaně skončil Martin Štefanko z týmu Benzina ORLEN. Šampion ze sezóny 2017 nemohl příliš trénovat, a to kvůli vysokému vytížení v rámci týmu Williams Esports. Třetí příčku obsadil Lukáš Přáda z Thrustmaster Next Level Racing FOR2A.

výsledky
09-Austin-R1
09-Austin-R2
Zdroj: virtualgp.cz
Štítky: Virtual GP