Přejít k hlavnímu obsahu

Věděli jste, že Mach Muradov je vášnivý Dotař? Svou herní vášeň nyní propojuje s týmem Entropiq

28. 8. 2020 | 10:25 Všechny hry
Esportová organizace Entropiq spojila své síly s bojovníkem Machmudem Muradovem, který patří mezi globální jména MMA v elitní organizaci UFC. Do světového povědomí se snaží dostat také herní tým Martina Kabrhela a není tedy divu, že organizace pokerového milionáře spojila své síly právě s Muradovem, který bude po Vladimíru Šmicerovi druhým ambasadorem černo-zeleného týmu.
Entropiq Muradov
Entropiq Muradov

Třicetiletý Muradov má navíc k esportu velmi blízko. „Hraju rád a beru to jako příjemný odpočinek. Zhruba od dvanácti nebo třinácti jsem ještě v Uzbekistánu začínal s Counter-Strikem a potom jsem se dostal Dotě 1,“ odhaluje bojovník, který na konci minulého roku vyhrál své první dva úvodní zápasy v UFC. „Během letošní karantény jsem se vrátil k Dotě, díky které jsme byli ve spojení s kamarády,“ vysvětluje Muradov, že i díky videohrám zvládl letošní koronavirovou krizi, kvůli které trpělo a stále ještě trpí sportovní prostředí.

Především díky fantastickým výkonům v kleci se z Muradova stala globální hvězda. Na Instagramu ho sleduje téměř milion lidí, což znamená, že má obrovský dosah i za hranicemi České republiky. Tam rychlými kroky míří i Entropiq. „Od Macha si slibujeme, že nás posune ještě více mezi širokou veřejnost. Ví se o něm, že si rád zahraje počítačové i konzolové hry, takže o to více tohle spojení dává smysl,“ libuje si zakladatel Entropiqu Kabrhel, že získal do svých řad po Šmicerovi další velké sportovní jméno.

Entropiq Muradov

Spolupráce se navíc zrodila poměrně rychle. „Potkali jsme se s Martinem, lidsky jsme si sedli, takže nebylo o čem přemýšlet. Navíc v esportu vidím velkou budoucnost. Mám rád, když se můžu naučit něco nového. Doufám, že si navzájem pomůžeme,“ poodhaluje prvotní seznamování Muradov.

„Jednání byla opravdu krátká,“ potvrzuje zakladatel organizace, která má za sebou více než půl roku existence. Muradova čeká na podzim třetí zápas v UFC, ve kterém bude obhajovat v nejprestižnější MMA neporazitelnost proti Krzysztofovi Jotkovi u Polska. Vedle přípravy na souboj v kleci si ale bojovník najde čas i pro Entropiq.

„Můžu prozradit, že se můžete v blízké budoucnosti těšit na Machovy streamy, na kterých bude spolupracovat s některými z našich hráčů. Zapojí se ale i do dalších online i offline akcí,“ uzavírá výkonný ředitel organizace Entropiq Ondřej Drebota s tím, že dobrovolníky z týmu čekají také společné MMA tréninky s Muradovem.

Entropiq Muradov
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.