Přejít k hlavnímu obsahu

Ohlasy 1. Tipsport COOL ligy: Stinx poprvé favoritem, SINNERS šlapou jako hodinky

8. 9. 2020 | 21:28 Counter-Strike 2
Tipsport COOL liga pokračuje a v devátém herním kole jsme se hned třikrát podívali na Inferno. Na závěr dne se ale fanoušci dočkali šlágru mezi CZC.eSubou a SINNERS na Mirage, který však dopadl až překvapivě jednostranně. Jak výkony hodnotili samotní hráči?
Tipsport COOL liga Ohlasy
Tipsport COOL liga Ohlasy
Sazka.BRUTEvs.eEriness MARVO
suplicK  Česká republika
fredi  Česká republika
Crazyy  Česká republika
zur1s  Česká republika
KWERTZZ  Česká republika

Inferno

16:19

eSuba

 Česká republika Zajda
 Česká republika replay
 Česká republika stinx
 Česká republika desty
 Česká republika Valencio

Na úvod devátého kola vyzvali hráči Sazka.BRUTE soupeře z eEriness MARVO. Gladiátoři sice nastoupili s jednou změnou v sestavě, ale i se zur1sem začali přímo ukázkově a během úvodních kol si dokázali zajistit vedení 7:0. Pak ale eEriness skvěle zareagovali a dokázali se na své soupeře dotáhnout. Znovu v zápase zářil stinx, který nejen že dotáhl svůj tým do prodloužení, ale následně mu v něm i výrazně pomohl uspět a získat bod navíc. Pro Sazka.BRUTE to je velmi smutná prohra, protože potřebovali prolomit sérii porážek a i když se vše vyvíjelo velice nadějně, nakonec ze zápasu odchází jen s bodem. Jak zápas hodnotil stinx?

Asi bychom se i potřetí utkali na Infernu, protože oba týmy máme až na malé detaily podobný map pool, takže by to asi bylo znovu Inferno. Věřili jsme si od začátku, protože jsme viděli, že mají v BRUTE nějaké problémy a výsledky nejsou takové, jak bylo očekávané. Takže jsme si na ně věřili a snad poprvé jsem si v zápase věřil, že bychom ho měli vyhrát. Zápas zlomil replayův clutch někdy za stavu 9:2, potom jsme si zase začali věřit, že to dotáhneme.
Dark Tigersvs.Sampi
MAXX  Slovensko
Lastík  Česká republika
zyored  Slovensko
manguss  Česká republika
 WEAMO  Slovensko

Inferno

16:14

 Česká republika Fraged 
 Česká republika Pechyn
 Česká republika kinzo 
 Česká republika bery 
 Česká republika Dytor 

Velmi důležitý zápas odehráli v rámci boje o TOP 4 Dark Tigers proti Sampi. Podruhé se šlo na Inferno a znovu si CT strana vybudovala obrovskou výhodu. Dark Tigers šli na teroristickou stranu s vedením 11:4, ale Sampi jim vítězství nechtěli darovat zdarma a hlavně díky výborně hrajícímu Fragedovi se dokázali vrátit do zápasu a dokonce v jednu chvíli vedli 14:13. DTG to ale v závěru zvládli zkušeně a třemi koly v řadě si došli pro veledůležité tři body, díky nimž se právě na Sampi dotáhli v tabulce. Pozápasový rozhovor si tak mohl užít tahoun tygrů MAXX:

Myslím, že nás všetci považovali za outsiderov, ale my sme do toho zápasu išli s tým, že nám ide o veľmi veľa cenných bodov. Mali sme tak tak nastavený mindset, že to proste musíme vyhrať, ak chceme postúpiť do play-off. A podarilo sa. Boli sme confident, že to uhráme, ak nám budú vychádzať clutche, budeme mať dobré setupy a tak podobne. Vtedy sme si verili, že ich na tom Inferne dokážeme prekvapiť.
Eclot Gamingvs.Enterprise Esports
K1-FiDa  Česká republika
MoriiSko  Česká republika
noobiq  Česká republika
ZEDc  Slovensko
Fizarezi  Česká republika

ECLOT

Inferno

12:16

ECLOT

 Česká republika twist
 Česká republika forsyy
 Slovensko xperrience
 Slovensko lucasp
 Slovensko system

Také ve třetím zápase se šlo na Inferno a znovu se CT strana dostala do obří výhody. Enterprise si totiž vydobyli vedení 7:0, ale ECLOT ještě před změnou stran skvěle zabrali a Enterprise nakonec šli do role policistů s jednobodovou nevýhodou. Enterprise však i do druhé poloviny vstoupili lépe, kdy vyhráli pět kol v řadě a získanou výhodu už nezahodili. Skvěle to v zápase střílelo hlavně forsyymu (K/D 1,87), který znovu hrál veledůležitou roli v dalším vítězství svého týmu. Enterprise tak získali výhru, kterou jim znovu stoupne sebejistota a hlavně bodový náskok na týmy pod nimi. Jak zápas hodnotil xperrience?

Popravde sme ani ku konci neboli nejak pod tlakom, lebo sme vedeli, že máme ešte dva buy roundy a že by sme to mali zvládnuť. V tom forcu s pištoľkami padlo perfektné info od Lucasa, že niekto je určite na upoch, tak sme si povedali, že dvaja vybehnem mid, nech to nečaká a twist sa ustrelil, dal jednu hlavu, prišla druhá, tretí a vyhrali sme kolo.
SINNERSvs.CZC.eSuba
beastik  Česká republika
Cannie  Česká republika
ZEDKO  Česká republika
NEOFRAG  Česká republika
 SHOCK  Česká republika

Mirage

16:5

eSuba

 Slovensko The eLiVe
 Česká republika blogg1s
 Česká republika Levi
 Slovensko luko
 Slovensko NIO

Šlágr kola přinesl odplatu SINNERS, kteří eSubákům vrátili prohru z pátého kola. Na Mirage navíc SINNERS byli jednoznačně lepším týmem, a to už od samotného začátku. Za CT stranu si totiž hříšníci zvládli vybudovat slušné vedení a se skóre 10:5 vstoupili sebevědomě na druhou polovinu. Za CT stranu už modrá krev navíc nezískala ani bod a ve hvězdném souboji tedy nakonec SINNERS zvítězili velice jasným rozdílem. Zápas posléze hodnotil Cannie, který si v zápase připsal největší počet killů (22) a spolu s SHOCKem tvořil hlavní palebnou sílu svého týmu.

Na Mirage jsme vzhledem k dobrým výsledkům z tréninku hodně confident, takže proto můj tým tu mapu zvolil. S beastikem jako IGL si myslím, že už nám to šlape jako hodinky. Od té doby, co Séba calluje, mi přijde, že máme větší systém ve hře a více využíváme naše naučené set playe. Jde to prostě super, tréninky jdou dobře, ničíme týmy a myslím, že se to brzy ukáže i v zahraničí.
Aktuální tabulka po 9. hracím dni soutěže
#Název týmuZVVPPPP+-+/-B
1.SINNERS (SIN)9800114086+5424
2.CZC.eSuba (ESB)95103127118+917
3.Enterprise (EP)94203131116+1516
4.Dark Tigers (DTG)94005125124+112
5.Sampi (SMP)84004115115012
6.Eclot Gaming (ECT)93015121123-210
7.eEriness MARVO (EE)91224118147-299
8.Sazka.BRUTE (BRT)101135121169-488
Tipsport COOL liga
Štítky: COOL CSGO liga