Přejít k hlavnímu obsahu

Spor mezi Tfuem a FaZe je konečně u konce. Jak dopadl?

29. 8. 2020 | 22:47 Fortnite
Po dlouhých patnácti měsících soudů uzavřeli profesionální hráč a streamer Tfue a FaZe Clan svůj spor mimosoudní dohodou. Uzavřely se tak právní boje, které začaly v květnu minulého roku, kdy Tfue zažaloval známou organizaci za to, že ho "donutili" podepsat vskutku nevýhodný kontrakt.
Tfue
Tfue

Turner 'Tfue' Tenney se k FaZe přidal v dubnu 2018. Jeho smlouva ale nebyla moc výhodná, protože tým si údajně bral až 80 % všech výdělků hráče a navíc se i prý míchal do Turnerových obchodních styků se sponzory. V květnu 2019 ale přišel zlom. Tfueova popularita hodně rostla a on si začal uvědomovat, jak nevýhodný kontrakt podepsal. Proto na tým podal žalobu, na kterou ale za tři měsíce přišla protistížnost. Virálním se stalo jeho krátké video, ve kterém celou situaci vysvětloval.

Dlouhý soudní spor tak začal. Na začátku července 2020 byly všechny Tfueovy stížnosti zamítnuty v souhrnném rozsudku, který vydal soudce v New Yorku. Tfue stále měl šanci v Kalifornii, protože případ souhrnným rozsudkem ještě neuzavřeli. Na konci července ale i soud v Kalifornii zamítl všechny stížnosti a Tfue již měl jedinou poslední naději – Kalifornského komisaře práce (California Labor Commisioner). 27. srpna 2020 ale společně vydali prohlášení:

FaZe a Turner Tenney radostně oznamují, že uzavřeli svoje neshody a spory. Obě strany si navzájem přejí hodně štěstí do budoucna.

Každopádně Tfue je nyní uvolněný ze svého kontraktu. Jestli se ale rozhodne v budoucnosti podepsat pod jinou organizaci se ještě neví.

Zdroj: ginx.tv
Štítky: Tfue, FaZe Clan