Přejít k hlavnímu obsahu

Boj o čelo 1. Tipsport COOL ligy: Kdo potvrdí formu?

31. 8. 2020 | 10:00 Counter-Strike 2
Nejvyšší Tipsport COOL ligu čeká poslední kolo první poloviny letního splitu. V něm čeká CZC.eSubu dvě utkání a v tomto článku se zaměříme na duel s Enterprise. Na co se můžeme těšit v této bitvě o čelo tabulky?
Tipsport COOL liga eSuba Enterprise
Tipsport COOL liga eSuba Enterprise

Oba celky mezi sebou mají poměrně slušnou historii, a to už jen v rámci letošního roku. Jak víme, čtyři členové současných Enterprise na jaře působili v týmu Gunrunners a na jaře se v obou domácích ligách v semifinále střetli  právě s eSubou. V obou případech šlo o neskutečné série, které vyvrcholily řadou prodloužení na mapě Overpass, ale v obou případech byla ve výsledku šťastnějším celkem CZC.eSuba. 

Ta v současném období zažívá neskutečnou formu a v Tipsport COOL lize vyhrála poslední čtyři zápasy v řadě, ten poslední navíc zvládla porazit šampiony jarní sezóny z týmu SINNERS. Týmu se ale daří i v Sazka eLEAGUE, kde zatím modrá krev vyhrála obě svá utkání a celou ligu vede. Na vítězné šňůře má velký podíl hlavně slovenský střelec NIO, který v posledních zápasech patří pokaždé k nejlepším hráčům a v lize se tak prezentuje nevídaným K/D 1,59 a je tak v této statistice druhý po NEOFRAGovi ze SINNERS. 

CZC.eSuba má ale na své soupisce velmi vyrovnané hráče a clutch se může podařit v podstatě komukoliv. Enterprise ale špičku tabulky nebudou chtít dát lacino a sami mají ve své sestavě několik ostrostřelců, včetně nováčka systema. V Tipsport COOL lize se zatím nejvíce daří dvojici lucasp a forsyy. Ti patří v rámci tabulky ligových fraggerů také velmi vysoko a jejich herní styl se poměrně liší. Mezitím co lucasp má o pár killů více, také častěji umírá a dá se tak říci, že hraje o něco agresivnějším stylem než právě forsyy. Krásně to jde vidět na K/D obou hráčů, jelikož s velmi podobným počtem killů má lucasp 1,19 mezitímco forsyy rovnou 1,34.

V tabulce zatím situace nahrává Enterprise, kteří sice mají odehráno o jeden zápas navíc, ale se třinácti body hájí první místo. CZC.eSuba je o dva body pozadu a drží se na třetím místě. Právě pondělní kolo Tipsport COOL ligy ale může všechno změnit a pokud eSubáci dokáží vyhrát oba své zápasy, půjdou na čelo tabulky určitě právě oni. 

Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Štítky: COOL CSGO liga