Přejít k hlavnímu obsahu

Hraní jako srdcová záležitost: Které orgány se vyplatí prodat pro nákup herní mašiny?

8. 9. 2020 | 17:02 Všechny hry
Znáte to, váš kdysi tak výkonný stroj už pomalu dosluhuje a nutně byste potřebovali sehnat nový. Ale bohužel pár dní zpátky měla mamka narozeniny, nechali jste majlant za nové boty do školy a rychle se blíží Vánoce. Kde tedy vzít dostatek peněz na novou mašinu? Jay's Tech Vault přišel se zajímavým řešením: můžete prodat celou řadu svých orgánů, většinou za překvapivě vysoké částky. Podíváme se na seznam deseti nejvýhodnějších.
orgány
orgány

10. místo: kůže

Kůže je na posledním místě tohoto seznamu ze tří důvodů – je nelegální ji prodávat, není za ní moc peněz, jen asi 100 Kč za čtvereční centimetr, a hlavně se bez kůže žije těžko. Z určitých míst by sice bylo možné ubrat pár centimetrů, ale celkově se nejedná o výhodný a rozhodně ne o zdravý obchod.

8. a 9. místo: ledviny a játra

Když se mluví o prodávání orgánů, téměř každého ihned napadne ledvina. Nejčastěji se prodává společně s játry, úzce spolu totiž spolupracují. Překvapivě ani tyto orgány není legální prodávat. Avšak z hlediska teorie si oběma těmito  orgány můžete přijít až na více než 1 100 000 Kč. V Íránu můžete svojí ledvinu dokonce legálně prodat, přijdete si ale "jen" na asi 110 000 Kč. Tato částka by vám však hravě vystačila i třeba na HAL3000 MČR 2020 Extreme – mašinu od značky, kterou využívají ti nejlepší čeští a slovenští hráči.

7. místo: krev

Konečně legální možnost! Za jednu dávku krve si dárce může v USA odnést až 50 dolarů, u nás ale není krev možné darovat za finanční odměny, pouze za úlevu na daních. Zato krevní plazma, jedna ze složek krve, to je jiná! Pokud jste plnoletí, zdraví a nebojíte se jehel, můžete ji bez problému darovat v jednom z mnoha center ve všech větších městech České republiky. Přijdete si tak na 700 Kč za odběr, můžete chodit nejčastěji jednou za 14 dní. Na počítač si sice asi nevyděláte, ale jedná se o hezký přivýdělek a můžete někomu zachránit život.

6. místo: odstřižky nehtů

Nejedná se sice o orgán, ale jde asi o nejzvláštnější věc na našem seznamu. Na světě se najdou lidé, kteří si s radostí koupí váš ustřižený nehet – a za hezký kousek zaplatí i přes 300 Kč! Zůstává záhadou, k čemu tyto nehty později slouží, ale není to nelegální a nijak vás to nepoškozuje, takže se jedná o poměrně přívětivou variantu.

HAL3000 MČR Finále Pro

5. místo: oční bulva

Opět něco nelegálního. Prodejem zrakového orgánu byste si mohli přijít až na 35 000 Kč a pořídit si jiný kousek z dílny HAL3000. S jedním okem by se vám asi moc dobře nehrálo, ale při Assassin's Creed IV: Black Flag nebo Sea of Thieves by páska přes oko rozhodně přidala na atmosféře.

3. a 4. místo: sperma a vajíčka

Obě možnosti jsou legální. Pánská část komunity může darovat své pohlavní buňky, ale panuje zde tvrdá selekce. Ti nejzdravější a nejplodnější jedinci si však můžou přijít až na 2 000 Kč za dávku. Něžné pohlaví má také svojí variantu, za vajíčka můžete dostat až 30 000 Kč.

2. místo: kostní dřeň

Jedná se o legální způsob jak si přijít až k 70 000 Kč, ale je tu několik nástrah. Musíte se s člověkem, který vaší dřeň obdrží, dohodnout, a musí pasovat k jeho typu. Nedá se tedy darovat anonymně. A odběr bývá velmi bolestivý. Avšak za částku, za kterou si pořídíte klidně i HAL3000 MČR Finale Pro, se někomu může vyplatit zatnout zuby!

1. místo: vlasy

Za svoje vlasy můžete dostat až 90 000 Kč. Ne, neupsal jsem se o nulu, za dlouhé a zdravé vlasy je možné sklidit pořádný balík. Nejlépe se prodávají blonďaté a zrzavé, pokud tedy patříte mezi šťastlivce s touto barvou vlasů, možná byste mohli popřemýšlet o tom, že si je nebudete nějakou dobu střihat.

Dostali jsme se na konec seznamu. Toto byly možné části vašeho těla, kterými můžete přijít k novému PC. Článek berte trošku s nadhledem, nicméně pokud byste se opravdu rozhodli některý způsob ze seznamu využít zůstaňte u těch legálních! Za porušení zákona můžete být pokutováni nebo potrestáni i vězením.

Štítky: HAL3000, orgány