Přejít k hlavnímu obsahu

Ohlasy 1. Tipsport COOL ligy: beastik chce mít nad týmem kontrolu, MAXX byl Nukem překvapen

4. 9. 2020 | 11:00 Counter-Strike 2
Jsou Dark Tigers kryptonitem eSuby? Tým, který o pár hodin dříve porazil HONORIS 2:0 totiž padá z čela tabulky a i jejich druhou porážku této sezóny způsobili znovu právě Dark Tigers. Do formy se naopak vrací SINNERS, kteří přehráli Enterprise a ECLOT.
1. Tipsport COOL liga
1. Tipsport COOL liga
Sampivs.eEriness MARVO
Fraged  Česká republika
Pechyn  Česká republika
kinzo  Česká republika
bery  Česká republika
Dytor  Česká republika

Mirage

16:14

eSuba

 Česká republika Zajda
 Česká republika replay
 Česká republika stinx
 Česká republika desty
 Česká republika Valencio

Neskutečně vyrovnaného utkání se diváci dočkali hned na úvod hracího dne, kdy Sampi měli co dělat, aby si vyšlápli na eEriness. Na své oblíbené mapě hráči eEriness MARVO skvěle ovládli start, když se ze skóre 1:2 rychle dostali do vedení 8:2. Sampi sice před změnou stran získali jen pět bodů, ale i oni byli za teroristy výrazně silnější a svým soupeřům nakonec zvládli odskočit. Skvělým způsobem se v krvavé a napínavé hře dařilo hlavně kinzovi (30 killů) s Dytorem (28 killů), kteří předvedli řadu individuálních playů a dotáhli svůj tým k neuvěřitelně cenným třem bodům do tabulky. Jak se rozmluvil po zápase trenér d0di?

My sme sa ich hry nebáli, skôr som sa bál tej našej. Vedeli sme, ako oni hrajú, lebo robia stále to isté, ale nejako sa nám nedarilo reagovať. Aktuálne je nálada v tímu taká neutrálna, akože nie sme nejakí kamaráti, ale určite to nie je tak, že sa treba neznášame alebo tak. My to berieme profesionálne a snažíme sa makať na tej hráčskej stránke, lebo robíme strašne veľa individuálnych chyb.
SINNERSvs.Enterprise Esports
beastik  Česká republika
Cannie  Česká republika
ZEDKO  Česká republika
NEOFRAG  Česká republika
SHOCK  Česká republika

Inferno

16:13

ECLOT

 Česká republika twist
 Česká republika forsyy
 Slovensko xperrience
 Slovensko lucasp
 Slovensko system

Jednoznačně nevypadala bitva na Infernu ani v dalším utkání mezi SINNERS a Enterprise. Právě Enterprise se totiž oproti minulému vzájemnému zápasu očividně poučili a SINNERS dokázali v mnohých věcech správně číst. Tento duel přinesl řadu vypjatých momentů, v nichž nejvíce vynikali forsyy a beastik. Nakonec to byl ale beastik, kdo skončil šťastnější, a to díky skvělému závěru za CT, jelikož druhou polovinu SINNERS vyhráli 9:5. Sám beastik pak zápas zhodnotil a rozmluvil se i o tréninkové morálce:

Trénujeme celkem dost, protože jsme bootcamp pojali více jako teambuilding. Hodně jsme cvičili, měli rozhovory s mentálním koučem a dělali další věci, takže jsme zase tolik nehráli, ale teď trénujeme naplno a v týmu je atmosféra v pohodě. Začínáme si víc zvykat na náš nový styl, ale jsou tam pořád chyby, jelikož tam děláme zbytečné věci navíc a občas tak prohráváme na čas.
Dark Tigersvs.CZC.eSuba
MAXX  Slovensko
Lastík  Česká republika
zyored  Slovensko
manguss  Česká republika
WEAMO  Slovensko

Nuke

16:11

eSuba

 Slovensko The eLiVe
 Česká republika blogg1s
 Česká republika Levi
 Slovensko luko
 Slovensko NIO

Dark Tigers před sedmým kolem vyhráli pouze dvě utkání a jedno z nich bylo za tři body právě proti eSubě hned v prvním kole. Na eSubě možná bylo už trochu vidět vyčerpání, jelikož předtím odehrála čtyři vyrovnané mapy v Legend Series, kde porazila polské HONORIS, ale opět prohrála s FATE Esports. V Tipsport COOL lize si modrá krev náladu nezlepšila, protože Dark Tigers působili naprosto skvěle a jako outsideři dokázali eSubu přehrávat. Mnohokrát jim ale pomohly skvělé 1v2 či 1v3 playe a nedá se tak říci, že by nějak výrazně řídili tempo zápasu. Za eSubu dlouho zlobil luko, který ve hře získal nejvyšší počet fragů, ale z tří bodů se nakonec radovali DTG. Nejlépe to z týmu vítězů střílelo mangussovi a MAXXovi s K/D 1,33, respektive 1,29. Druhý jmenovaný si střihnul i vítězný rozhovor.

Nám sa proti eSube hrá dobre, ale nepovedal by som, že sme na nich nejako viac pripravený. Asi nám to štýlovo sedí a darí sa nám proti nim. Mysleli sme si, že eSuba bude chcieť ten Nuke meniť, ale hrali trochu inak, ako v našom prvom dueli, lebo ste aj videli, že za CT stranu nám to vyhovovalo viac ako minule. Hrali dobre a nám hodne pomohlo viacero clutchov a aj trochu toho šťastia.
Eclot Gamingvs.SINNERS
K1-FiDa  Česká republika
MoriiSko  Česká republika
noobiq  Česká republika
ZEDc  Slovensko
Fizarezi  Česká republika

ECLOT

Mirage

13:16

 Česká republika beastik 
 Česká republika Cannie
 Česká republika ZEDKO
 Česká republika NEOFRAG
 Česká republika SHOCK

I poslední zápas přinesl vypjatou bitvu od začátka až do konce. ECLOT, kteří jsou na vzestupu totiž pořáídně potrápili SINNERS. Favorité byli opět zaskočeni v prvních kolech, kdy sehráčům ECLOT podařilo získat vedení 5:0 a následně 7:1. V následujcících kolech se ale hříšníci dokázali vrátit do zápasu a nakonec v něm plně řídit tempo a skvěle svého soupeře číst. Hlavním důvodem, který způsobil vítězství SINNERS ale zůstal Jindřich "ZEDKO" Chyba s 30 fragy a K/D ratiem 1,76. Cannie po konci zápasu komentoval nejen samotné utkání, ale opět i změny na IGL roli SINNERS před letním splitem.

ZEDKO nám dával tak trochu více volnosti, mezitímco beastik nás chce mít více pod kontrolou a víc si nás řídit. Do budoucna je to podle mě lepší, zvlášť pokud chceme hrát nějaké ty zahraniční turnaje a chceme být lepší, tak si myslím, že to je ta cesta, kterou se máme ubírat. Díky tomu, že je Séba takovej charakter, kterej nás dokáže udržet v klidu a svými cally nás dokáže v leckterých kolech podržet, tak si myslím, že jsme zvolili správně.
Štítky: COOL CSGO liga