Přejít k hlavnímu obsahu

Rio Major je oficiálně zrušený, toho příštího se dočkáme až po korona krizi

10. 9. 2020 | 09:40 Counter-Strike 2
To, o čem fanoušci dlouho spekulovali, se bohužel potvrdilo. Valve dnes oficiálně oznámilo zrušení listopadového ESL One Rio Majoru. Zároveň prozradilo, že příští Major se neuskuteční do doby, kdy bude možné bezpečné pořádání LAN turnajů.
ESL Rio Major
ESL Rio Major

Dlouho se spekulovalo, teď je však vše potvrzené. Listopadový ESL Rio Major se neuskuteční. Letošní rok tak bude prvním bez Majoru od roku 2013, kdy se hrál turnaj sponzorovaný Valve vůbec poprvé. 

Hrát se v Riu mělo již v červnu. Pouhých pár měsíců předtím však vypukla celosvětová pandemie koronaviru, která zrušila všechny offline turnaje včetně Majoru. Ten byl tak odložen na listopadový termín, kdy se měl odehrát druhý letošní Major, zároveň byl navýšen prize pool na rekordní 2 miliony dolarů. Pandemie však ani náhodou neustupuje a Majoru se tak letos vůbec nedočkáme.

Zatím nejsme schopni říct, kdy a v jaké podobě se CS:GO Majory vrátí, ale jakmile to budeme vědět, budeme se snažit dál přivést Major do Ria. Nové datum oznámíme hned, jak bude možné uskutečnit Major v aréně pro všechny účastníky.

Co se týče kvalifikačního cyklu a regionálních kvalifikačních turnajů, tak ty budou probíhat i nadále. Původně byly v plánu pouze tři takové turnaje, které měly rozhodnout o kvalifikovaných týmech. Teď budou probíhat až do doby, kdy bude návrat na LAN bezpečný. 

Díky tomu však mají stále šanci kvalifikovat se na Major také týmy jako mousesports či Complexity, které nezačaly svou cestu na Major nejlépe a za normálních okolností by kvalifikovaní se bylo spíš představou ze říše snů.

Zároveň bylo oznámeno, že i když za sebou mají týmy MIBR a Hard Legion už dva tyto turnaje, body jim budou kompletně vymazány a musí začít od začátku. Důvodem je samozřejmě zneužití coach bugu v obou turnajích. 

Štítky: Rio Major
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.