Přejít k hlavnímu obsahu

Nový oskarův tým je konečně oficiální! Bude se této pětici dařit, aby si dokázala najít organizaci?

10. 9. 2020 | 19:05 Counter-Strike 2
Už před necelým měsícem jsme vás informovali o vzniku týmu selectah, v jehož čele s nachází ukrajinská legenda Edward. Ten nejprve zkoušel složit čistě CIS tým, poté se však ještě s jedním hráčem rozhodl jít plně mezinárodní cestou. Díky tomu si tak vzpomněl i na oskara, který tak má další šanci se vrátit do centra dění.
oskar
oskar

Tým s názvem selectah vznikl koncem července pro turnaj Nine to Five 2. Po nepříliš lichotivém 16. až 18. místě (1-3 ve swissu) přišlo vyhodnocení, že to bude chtít něco jiného. Prvotní úspěch však nepřišla ani internacionalizace, protože do Nine to Five 3 už nastoupili Tomáš 'oskar' Šťastný či Flatron 'juanflatroo' Halimi, ale výsledek byl ještě o stupínek horší, nepřišla totiž jediná výhra. Postup ze skupiny nepřišel ani na Eden Arena Malta Vibes Cup 8 a od aktuálně 108. týmu světa se mnoho nečekalo. Po dalších více než dvou týdnech však přichází překvapivé oznámení finální sestavy, která společně bude hledat zaštítění v podobě organizace.

V čele týmu se nadále nachází Ioann '⁠Edward⁠' Sukhariev a Justinas '⁠jL⁠' Lekavicius, se kterými oskar hraje nepřetržitě od svého zařazení do sestavy. Novou pětici nově doplňují Joakim 'disco doplan⁠' Gidetun a Rasmus 'SandeN⁠' Sanden, přičemž alespoň v případě prvního jmenovaného jde o známé jméno. Disco doplan si v dřívějších letech postupně zahrál za Epsilon, fnatic, GODSENT nebo Red Reserve. Nejzářivějším angažmá SandeNa je pro změnu SK Gaming, kde hrál před pěti lety. V poslední době se však nikde neusadil na delší dobu. Na celou pětici bude dohlížet Aleksandr 'sash1k⁠' Baryakh, pro kterého jde o největší kariérní zkoušku.

Právě ten by jako kouč měl v online éře být aktivním in-game leaderem, tuto roli by však postupně měl přebírat 24letý SandeN, který má podle slov trenéra podobný pohled na hru. My se však v první řadě nemůžeme dočkat, až největší českou legendu zase uvidíme pravidelně v akci, a i když zprvu půjde pouze o méně známé turnaje, tak věříme, že si své místo na scéně opět vydobude. Stejně tak týmu přejeme, aby brzy našel střechu nad hlavou.

Sestava týmu selectah:

 Ukrajina Ioann '⁠Edward⁠' Sukhariev
 Litva Justinas '⁠jL⁠' Lekavicius
 Česká republika Tomáš 'oskar' Šťastný
 Švédsko Joakim 'disco doplan⁠' Gidetun
 Dánsko Rasmus 'SandeN⁠' Sanden

 Ukrajina Aleksandr 'sash1k⁠' Baryakh – trenér

Zdroj: hltv.org
Štítky: oskar, selectah
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.