Přejít k hlavnímu obsahu

ESL přichází s odvážným projektem! V prosinci chce uspořádat LAN turnaj IEM Global Challenge

11. 9. 2020 | 08:02 Counter-Strike 2
Už je to téměř půl roku, kdy se naposledy uskutečnil LAN turnaj. Byl jim turnaj IEM Katowice, který se letos kvůli pandemii koronaviru musel odehrát bez diváků. Po dlouhé pauze se však možná opět dočkáme dalšího velkého turnaje, kterým bude prosincový IEM Global Challenge.
IEM Global Challenge
IEM Global Challenge

Turnaj IEM Global Challenge, který by měl být konečně návratem LAN turnajů, se má uskutečnit od 15. do 20. prosince v německém Kolíně nad Rýnem. Turnaj se pochopitelně odehraje bez diváků v izolovaných prostorech ESL studia. 

Celkem by se mělo na turnaji představit osm týmů z Evropy a Severní Ameriky, které se utkají o nabitý prize pool 500 000 $, který tak bude letos jeden z největších. 

Stále však platí, že dosud není nic jisté. ESL se snažilo uspořádat v offline prostředí již ESL One Cologne, tam však nedostali povolení, to samé platí pro ESL Pro League S12, které se mělo odehrát na Maltě. Zatím to však vypadá, že ze všech pokusů je právě Global Challenge nejblíže k uskutečnění.

IEM Global Challenge

Kromě Global Challenge nás čeká ještě říjnový turnaj IEM New York, který se odehraje online v evropském, americkém a CIS regionu, přičemž v posledních dvou případech se jedná o RMR (regionální Major kvalifikace) turnaje. 

Listopad zase čeká nově oznámený turnaj IEM Peking, kde budou týmy ve čtyřech tradičních regionech, tedy Evropa, Severní Amerika, Oceánie a samozřejmě také Asie. Celkem 32 týmů se utká o prize pool 250 000 dolarů.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.