Přejít k hlavnímu obsahu

SK Sigma Olomouc se spojuje s organizací eKoVy a jako první na Moravě podporuje esport

23. 9. 2020 | 11:09 EA SPORTS FC 24
AC Sparta Praha, FC Viktoria Plzeň, SK Slavia Praha nebo Bohemians 1905. Esport u nás, vyjma zapojení do Datart e:LIGY, podporují fotbalové kluby pouze ze západu republiky. Dnešním dnem se však tohle tvrzení mění, protože organizace eKoVy navázala spolupráci s aktuálně čtvrtým klubem ligové tabulky z Olomouce.
SK Sigma Olomouc
SK Sigma Olomouc

Herní organizace eKoVy se na poli FIFA a NHL snaží působit různými směry a svou fotbalovou divizi nyní rozšiřují o důležité partnerství. V České republice je stále jen několik sportovních klubů, které oficiálně podporují esport, proto je propojení eKoVy a SK Sigmy Olomouc parádním krokem kupředu. Vzniku této spolupráce dopomohl i fakt, že za olomoucký celek kope obránce Vít Beneš, jehož si z dřívějška můžete pamatovat jako aktivního streamera a hráče série FIFA. „Působení Víti Beneše v našem klubu je dalším důvodem, proč jsme se rozhodli vstoupit do esportu právě teď. Jeho osobnosti hodláme využít, Víťa by se měl do chodu esportového týmu aktivně zapojovat,“ vysvětlil marketingový manažer Sigmy David Holly a v tiskové zprávě také uvedl:

Esport vnímáme jako trend, do kterého dříve či později vstoupí všechny české ligové kluby. Je to velmi zajímavá příležitost, jak prezentovat značku Sigmy ve virtuálním prostředí, kde v dnešní době působí podstatná část generace mladých lidí. Zároveň jsme si vědomi, že v současné epidemiologické situaci máme v rámci marketingových aktivit svázané ruce. Nemůžeme dostat hráče do kontaktu s větším počtem lidí, proto hledáme cestu, jak být i v této složité době aktivní. Zaujala nás vize spolupráce, kterou nám eKoVy nabídl, a také ambice a chuť, s nimiž do projektu vstupují.

Tým eKoVy vznikl jako zapsaný spolek letos v květnu, ale vysokých cílů se vůbec nebojí. Propojení s fotbalovým klubem je jedním z nich – jeho dva hráči Jiří 'Ritzy' Jičínský a Martin 'FCMARTIN' Hrabina budou nově reprezentovat značku Sigma esports. Spolupráce by se tedy dala přirovnat k té plzeňské, slávistické i teplické, kde se pro změny angažují organizace Inaequalis, BRUTE a Nessus Gaming / Team Universe. „Sigmu jsme oslovili, protože je to tradiční klub s bohatou stoletou historií. Navíc oba naši hráči mají k Sigmě velmi blízko. Martin například navštěvuje její domácí zápasy,“ vyjádřil se předseda eKoVy David Kotrman. „Reprezentovat Sigmu je pocta. Vstup Sigmy je pro českou esportovou scénu důležitou událostí,“ shodli se také oba hráči.

SK Sigma Olomouc

V blízké době spatří světlo světa nové pokračování fotbalové série FIFA s číslem 21 a nejbližšími cíli nových reprezentantů SK Sigma Olomouc bude zvládnout právě začátek sezóny a nechybět na největších domácích turnajích. Kromě toho bude ale vzájemné soužití virtuálního a skutečného fotbalu fungovat i opačně, Ritzy nebo FCMARTIN se totiž budou objevovat na Andrově stadionu. Cíl je naprosto jasný, přilákat mládež na skutečné stadiony. „V žádném případě si jako klub nepřejeme, aby děti trávili veškerý svůj volný čas před monitory. Proto například organizujeme Sigmáckou pohybovou školičku pro děti. Naším úkolem bude přilákat mladší generace fanoušků na naše fotbalové zápasy a třeba je inspirovat k aktivnímu hraní,“ doplnil David Holly.

Otevření esportové divize napomohl i fakt, že Ligová fotbalová asociace údajně díky projektům jako Datart e:LIGA konstruktivně pracuje s EA SPORTS o možném zařazení FORTUNA:LIGY do jednoho z dalších ročníku oblíbeného fotbalového simulátoru. Podle informací Holleho je tato možnost reálná v horizontu dvou let.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.