Přejít k hlavnímu obsahu

ZEDKO: Proti Enterprise vyhrajeme 2:0, beastik si umí udělat respekt

29. 9. 2020 | 11:00 Counter-Strike 2
Play-off Tipsport COOL ligy začíná již tento čtvrtek a je tedy pravý čas na to vyzpovídat jednotlivé zástupce postupujících týmů. Začínáme tahounem týmu SINNERS, který skončil na prvním místě základní části a bude obhajovat titul z jara. Není to nikdo jiný, než Jindřich "ZEDKO" Chyba.
ZEDKO
ZEDKO

Jak bys hodnotil obecně vaši cestu v základní části Tipsport COOL ligy, kterou jste nakonec dominantně zakončili na prvním místě?

Cesta byla bezproblémová. Náš tým je hodně konzistentní, a to se v zápasech potrvrdilo. Základní část byla vyrovnaná, líbilo se mi, že hodně týmů bojovalo do posledního zápasu o zajištění postupové pozice. 

Překvapil tě v průběhu sezóny výkon nějakého týmu? Čekal jsi tohle složení nejlepší čtyřky? 

Tohle složení jsem sám nečekal, už na začátku ligy jsem při rozhovoru říkal, že bych to přál Dark Tigers, kterým to ale opět o kousíček uteklo. Překvapení? Asi jen to, že se Sampi pomalu začínají zvedat a hrajou lépe a lépe.

Už delší dobu pracujete s beastikem jako IGL. Uvolnilo ti to trochu ruce?

Beastik je klidný, umí si udělat svůj respekt, když je potřeba. Má dobrý pohled na hru, dokáže číst situace. Každý od nás už řikal, že naše hra je více koordinovaná a já s tím budu samozřejmě jen souhlasit! Mě osobně to určitě uvolnilo ruce, protože se mohu opět soustředit jen sám na sebe a myslím, že to jde vidět i na mých výkonech.

SINNERS Zedko

Začali jste ligu o něco později, kvůli dovolené. Vnímal jsi nějak, že byl program náročnější, museli jste se dostat zpět do tempa?

Určitě nám to pár dní trvalo, dostat se zpět do našeho tempa. Hráli jsme vyrovnaně zápasy, které bychom za normálních okolností nikdy vyrovnaně nehráli. I tak si myslím, že pauza byla potřeba a každému prospěla. Vychillovali jsme od CSka a pak jsme opět naskočili do práce. Myslím, že tam po pauze byla taková ta “DRAVOST” a “CHTÍČ” opět vše zde vyhrát.

Neradi prohráváme, a proto děláme vždy vše pro to, abychom vyhráli.

V ligové fázi vás porazila jen CZC.eSuba, které jste to v druhém vzájemném duelu poměrně jasně vrátili. Vnímáš právě tento tým jako hlavního kandidáta v boji o titul?

Myslím, že každý tým co je v play-off dokáže uhrát svoje. Každý fanoušek ale asi očekává finále eSuba proti SINNERS, takže tedy řeknu, že by právě oni mohli být hlavní kandidáti v boji o titul :D

V semifinále vás čekají Enterprise. Co od zápasu očekáváš?

Proti Enterprise se nám všeobecně daří. Tuším, že jsme proti nim neztratili ani jednou mapu. Já samozřejmě doufám, že tomu bude tak i v play-off a vyhrajeme 2-0. Sám osobně očekávám hladký průběh zápasu.

V posledních dnech jste měli opravdu nabitý program. Máš rád tohle zápasové tempo?

Do každého zápasu jdeme s maximální touhou vyhrát. Neradi prohráváme, a proto děláme vždy všechno pro to, abychom vyhráli. Já sám toto tempo mám rád, ale někdy se stane, že hráváme oficiální zápasy hrozně moc a pak už nezbývá čas třeba na přípravu jiných lig.

ZEDKO

Spolu s NEOFRAGEM jsi nejlépe fragujícím hráčem ligy. Jak hodnotíš vaše výkony a díky čemu se tobě osobně tak daří?

Tak Adam je Adam. On je stroj, každý to o něm ví. Já sám za sebe mohu jen říct, že vím, že se mi poslední dobou dost daří. Moc tyhle statistiky v týmu neřešíme, soustředíme se především na náš týmový výkon.

Kvůli koronaviru není tolik příležitostí se potkávat mimo server. Chybí ti kontakt se spoluhráči a vynahrazujete si jej nějak?

LANky mi určitě chybí. Je to nezvyk být jen doma a odehrávat všechny zápasy z onlinu. Proto celé play-off odehrajeme z bootcampu v Liberci.

Díky za rozhovor, máš na závěr nějaký vzkaz pro fanoušky SINNERS nebo čtenáře PLAYzone?

Čeká nás play-off a věřím, že pro oko diváka to bude určitě dobrá podívaná. Přeju každému týmu hodně štěstí a ať vyhraje ten nejlepší!


Play-off letního splitu Tipsport COOL ligy začíná již tento čtvrtek od 17:30 utkáním Sampi proti CZC.eSubě a hned poté se utkají SINNERS proti Enterprise. Následné finále a zápas o třetí místo proběhnou v sobotu, takže se máme na co těšit.

Štítky: COOL CSGO liga, ZEDKO