Přejít k hlavnímu obsahu

DEFEATERS odhalují novou sestavu. Mají ještě šanci se probojovat na MČR?

29. 9. 2020 | 18:06 Counter-Strike 2
DEFEATERS v poslední době patří mezi známá jména na domácí CS:GO scéně, čímž navazují na historický odkaz z dob Counter-Strike 1.6. Letos se již dlouho pohybují v nejlepší desítce MČR kvalifikace, ale poslední změny možná postupu přát nebudou. Byly však až tak nevyhnutelné?
DEFEATERS
DEFEATERS

DEFEATERS se dlouhodobě opírají o slovenské hráče a v letošní sekci až donedávna hrál jen jeden český hráč. To se však nyní mění a nová sestava pod vedením Andreje 'Adejis' Kameništiaka bude ryze slovenská. Kromě něj navíc v týmu zůstává už jen dlouhodobý pilíř Kristián 'heikkoL' Garbera a s DFS se naopak loučí Tomyo, SamoN a BESTCH. „Dôvodov k zmene je viac, no išlo najmä o rozdielny cieľ, ktorý sme chceli ako tím v budúcnosti dosiahnuť,“ říká nový kapitán týmu. „Ostatné dôvody boli mentalita a neprofesionalita ktorá sa nedá tolerovať. S novou zostavou usilovne trénujeme takmer každý deň a máme motiváciu sa zlepšovať,“ dodává Adejis.

První dvě posily mohli fanoušci spatřit již v závěru základní části letního splitu 2. Tipsport COOL ligy, kde tým doplnili Matúš 'MATYS' Šimko a Filip 'Filixos' Haluška. První jmenovaný se na scéně prosadil pod přezdívkou misma, když hrál po boku KAPARZA v týmu Gravity, ten druhý pak má za sebou několik angažmá, ale nikde i přes svůj hráčský talent nevydržel delší dobu. V obou případech jsou to mladé pušky, což platí i o třetí akvizici. Základní sestavu DEFEATERS totiž doplňuje Rudolf 'Rutk0' Kovalčik, který působil například v BloodyDevils.

Společně se nová sestava ukázala v dobrém světle v národní kvalifikaci CEE Champions, kde – pro mnohé překvapivě – přemohla Enterprise Esports. Na včerejším MČR One Night Standu navíc DEFEATERS dokráčeli až do finále, takže potenciál tato sestava jistě ukrývá. Jestli však má na to, aby se představila na letošním Vodafone MČR v CS:GO, to je otázkou. Změn totiž bylo na poslední chvíli tolik, že i když MČR slot DFS celkově dosahuje mety 1000 MČR bodů, tak je čekají ještě vysoké odpočty kont neaktivních hráčů. Pro postup na MČR tak budou muset opravdu zabrat, protože ani 2. místa, jako v případě včerejška, nemusí v konečném součtu stačit.

Nynější složení DEFEATERS:

 Slovensko Kristián 'heikkoL' Garbera
 Slovensko Andrej 'Adejis' Kameništiak
 Slovensko Matúš 'MATYS' Šimko
 Slovensko Rudolf 'Rutk0' Kovalčik
 Slovensko Filip 'Filixos' Haluška

Štítky: Defeaters
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.