Přejít k hlavnímu obsahu

Clutch minister je zpět! Xyp9x se vrací do základní sestavy Astralis

7. 10. 2020 | 23:05 Counter-Strike 2
Jedna z opor dánského týmu a zároveň dost možná nejlepší clutcher světa se vrací na server! Xyp9x totiž míří zpět do sestavy týmu Astralis, za který nehrál kvůli několikaměsíční pauze. Koho v sestavě nahradí zatím oznámeno nebylo, podle spekulací však dostane zaslouženou pauzu device.
Astralis
Astralis

Organizace Astralis na svých sociálních sítích oficiálně oznámila návrat jednoho z klíčových hráčů do základní sestavy. Andreas "⁠Xyp9x⁠" Højsleth byl mimo hru více než 4 měsíce, které měl pauzu kvůli problémům s mentálním zdravím a syndromem vyhoření. Do bojů se vrátí již 29. října, kdy nastoupí do turnaje BLAST Premier Fall. Nadcházející DreamHack Fall, který se hraje jako kvalifikační turnaj na CS:GO Major, odehrají ve stejné sestavě, v které získali titul na ESL Pro League.

 Místo koho se Xyp9x dostane do základní sestavy zatím tým neoznámil. Andreas však již s týmem trénoval, přičemž na tréninku nahradil v týmu device. Tweety jeho spoluhráčů však naznačují, že by si pauzu mohl dát dupreeh, který jako jediný z jádra týmu svého spoluhráče nepřivítal zpět. Vzhledem k pravidlům BLAST, které dovolují volně rotovat hráče, se však v sestavě může objevit kdykoliv.

Připomeňme, že současná světová jednička má momentálně ve své sestavě rovnou sedm hráčů, kteří se střídají v základní sestavě. K tomuto kroku přistoupili poté, co si právě Xyp9x a gla1ve vzali v červnu zdravotní pauzu. Dánský tým se tak rozhodl sehnat další dva hráče, aby se v budoucnu vyhnul dalším případům syndromu vyhoření. Za tým si dočasně zahráli Snappi a jUGi. Ani jeden z hráčů se však neuchytil a postupně na jejich místo nastoupil es3tag, který dříve hrával za Heroic, a bubzkji, který se proslavil v MAD Lions. 

Štítky: Astralis, Xyp9x
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.