Přejít k hlavnímu obsahu

FaZe překvapivě zazářili na IEM New York a po roce získávají další velký titul!

12. 10. 2020 | 09:24 Counter-Strike 2
Minulý týden čekal na evropské týmy další turnaj z prestižního okruhu Intel Extreme Masters. IEM New York Online EU se účastnilo osm předních týmů, titul však překvapivě získal FaZe Clan, kterému se dosud příliš nedařilo.
FaZe Clan
FaZe Clan

​Intel Extreme Masters: New York je dalším turnajem z řady online klání. I když v evropském regionu se nejedná o největší turnaj, přesto se turnaje zúčastnilo několik špičkových týmu, mezi kterými nechyběla ani světová jednička, tým Heroic.

Tento dánský celek však postihlo prokletí světové jedničky. Týmům, které měly v online éře tuto pozici, se na dalších turnajích příliš nedařilo a stejný osud potkal i Heroic, kteří skončili na tomto turnaji poslední. Podobně se nedařilo ani G2, kteří zažívají pokles formy před údajným příchodem NiKa, a ani oni nevyhráli jediný zápas. 

Svou špatnou formu z ESL Pro League odčinili FaZe a fnatic, kteří si nakonec zajistili místo v Play-off. A podobně sympatický výkon předvedli i OG. Právě svěřenci aleksihoB si ve velmi vyrovnaném duelu poradili se švédským týmem a po téměř roce společného působení postoupili do prvního velkého finále. 

Největšími favority v play-off však měli být francouzští Vitality. Ti patří stabilně mezi nejlepší světové týmy a očekávalo se, že ani zde nenajdou konkurenci. Rybník jim však vypálil evropsko-brazilský mix FaZe Clan. Tým kolem NiKa a coldzery se na předchozích turnajích pouze trápil, teď si však snadno poradil s francouzským týmem a postoupil do finále.

V něm tak na diváky čekala repríza zápasu OG vs. FaZe ze skupinové fáze. Zatímco první zápas byl kompletně v režii OG, finále vypadalo přesně naopak. Po první vyrovnané mapě již nedali FaZe svým sokům jakoukoliv šanci a po dominantní výhře 3-0 si po roce připsali první velký titul. 

IEM New York: play-off pavouk
 

 Evropa OG

2      
 Sobota 14:00 | BO3  

  Evropa OG

0   
 

 Švédsko fnatic

1      
    Neděle 16:00 | BO5  

 Evropa FaZe

 
 

 Francie Vitality

0      
 Sobota 17:30 | BO3  

  Evropa FaZe

3   
  Evropa FaZe2      

Konečné výsledky Intel Extreme Masters: New York: Evropská divize

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.