Přejít k hlavnímu obsahu

VALORANT zveřejnil nejlepší hráče každého regionu, v evropské TOP 100 je i deset CZ/SK hráčů!

20. 10. 2020 | 21:41 VALORANT
Ještě než se nám dostanou živé žebříčky přímo do hry, jak je můžete zdát třeba z League of Legends, tak se v Riot Games rozhodli zveřejnit leaderboardy jednotlivých regionů na Twitteru VALORANT. Nás samozřejmě nejvíce zajímá ten evropský, kde najdeme i celou řadu českých a slovenských hráčů.
TOP 10 Valorant
TOP 10 Valorant

Evropským číslem jedna na ranku Radiant je izraelský hráč ALIVE z týmu Young & Beautiful. Ten stejně jako dva zbylí hráči na stupních vítězů nejvíce preferuje hraní Jett, která je nejvíce zastoupená v TOP 10 žebříčcích Evropy i Severní Ameriky. Pouze v Brazílii a Latinské Americe je rozmanitost daleko větší. Nejznámějším hráčem nejlepší evropské desítky jsou paTiTek z G2 Esports a Shao z FunPlus Phoenix. Pro řadu ostatních hráčů může jít o velkou šanci se ukázat, když se o nich scéna nyní dozvěděla i jinou cestou, než pouhým setkáním přímo v zápase.

Po úvodní desítce s informacemi o nejhranějších hrdinech následuje dalších devět desítek. Prvního českého hráče najdeme na 21. příčce, konkrétně jde o bývalého hráče Fortnite, Erika 'Eryceu' Čepelu, který aktuálně působí v týmu 9x. Ve třetí desítce mu sekunduje také Karel 'Twisten' Ašenbrener, v tuto chvíli hájící barvy Kings of Sosnovka. Do první padesátky se vešli ještě Štěpán 'Ambi' Beránek z týmu Sampi a Martin 'MAGNUM' Penkov z Enterprise Esports, první polovinu našeho výčtu pak uzavírá jeho spoluhráč Ondřej 'MONSTEERR' Petrů. Ve zbytku evropského TOP 100 žebříčku ještě najdeme i tři zástupce konkurenčního týmu Inside Games, naopak z řad Entropiq Bravo je zde překvapivě hráč jen jeden. Desítku našich zástupců doplňuje streamer Touken.

Na kompletní výčet se můžete podívat sami ve videu z Twitteru. Je podle vás někdo, kdo v tomhle výběru ještě chybí, nebo měl k němu blízko? Tak či onak, 10 hráčů ze 100 je pro naši scénu luxusní vizitka!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.