Přejít k hlavnímu obsahu

FC Baník Ostrava vstupuje do esportu, jeho barvy můžeš hájit i ty!

25. 10. 2020 | 16:18 EA SPORTS FC 24
Esport jede bomby a láká stále více subjektů, které do něj vstupují. Své esportové divize má elitní kvarteto české fotbalové ligy, než byla letos přerušena, a další ze zbytku se našeho kolotoče nyní připojuje. Řeč je o týmu ze severovýchodního konce republiky, FC Baníku Ostrava.
FC Baník Ostrava
FC Baník Ostrava

Baník svůj esportový tým oficiálně založil v pátek, nepředstavil však žádné podporované hráče. Šanci totéž chtějí představitelé ostravského klubu dát naprosto každému – uspořádají totiž turnaj, ze kterého vzejdou tři zástupci FCB. Přesné termíny jsou zatím neznámé, ale konat by se měl do konce letošního kalendářního roku. Prvním turnajem pro budoucí hráče Baníku bude další ročník e:LIGY, oficiální soutěže od Ligové fotbalové asociace.

Loni se e:LIGY až na výjimky neúčastnily esportové sekce daných klubů, jen jejich jednorázoví reprezentanti, letos se vše ale posouvá. FIFA zažívá opravdu velký rozmach a řadí se mezi největší domácí scény. Před rokem za klub s bílým srdcem a modrou krví kopali Va6ek7 a Rak, na které pokud byste na ně chtěli navázat, tak určitě v nejbližších týdnech sleduje sociální sítě Baníku. V moravskoslezském regionu jde totiž o průkopníka esportu.

„Založení esportového týmu vnímáme jako skvělý marketingový nástroj a způsob, jak obrátit pozornost mladých vyznavačů esportu směrem k Baníku, a tím také k reálnému fotbalu. Jedním z úkolů esportového týmu bude přilákat jeho vyznavače do ochozů stadionu,“ uvedl Marek Lorenc, tiskový mluvčí FC Baníku Ostrava.

Zdroj: fcb.cz
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.