Přejít k hlavnímu obsahu

FC Slovan Liberec se spojuje s Gifted Gaming a zakládá FCSL esports

26. 10. 2020 | 21:33 EA SPORTS FC 24
V posledních dnech se od vydání FIFY 21 začaly oznamovat nové projekty spojené s oblíbeným fotbalovým simulátorem. Svou vlastní sekci oznámil například FC Baník Ostrava a jako další se přidává FC Slovan Liberec. Ten se však rozhodl jít cestou, kdy si hráč sám vybere a nebude pořádat kvalifikační turnaj.
FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec

FC Slovan Liberec před rokem nechyběl mezi účastníky Datart e:LIGY, do play-off se ale jeho zástupci nedostali. Klub sídlící pod Ještědem ale na na esport nezanevřel a v první vlně pandemie podpořil turnaj organizace Gifted Gaming s názvem Karanténový král. Spolupráci si liberečtí zřejmě pochvalovali, protože s Gifted Gaming nyní navazuje daleko důležitější partnerství. Společně totiž po vzoru jiných týmů rozjíždějí esportovou divizi.

„Spojení s týmem, který už má zkušenosti ze světa esportu, je u fotbalových klubů běžnou praxí a ani my nebudeme výjimkou. Gifted Gaming je poměrně mladý tým, který i přes skromné podmínky klade důraz na vytváření dobrých podmínek pro hráče a snahu o jejich rozvoj. Tuto filozofii máme společnou, a proto jsme spojili síly. Hráči našeho týmu pro tuto sezonu se rekrutují z řad gamerů Gifted Gaming, ale do budoucna se do týmu může skrz naši herní akademii propracovat každý z vás, když na sebe upozorní dobrými výkony v rámci nadcházejících akcí, například v novém ročníku soutěže e:LIGA 2020/21,“ stojí na oficiálních stránkách Slovanu.

Tým ponese název FCSL esports a již dnes známe tři jeho zástupce. Nejznámějším jménem liberecké esportové sestavy je Daniel 'RealDanek' Bria, který se už delší dobu řadí k širší domácí špičce. V loňské e:LIZE navíc dotáhl Sigmu Olomouc až do semifinále. Zajímavostí jeho kariéry je fakt, že se kromě evropského fotbalu věnuje také tomu americkému, a to jak ve skutečnosti, tak i ve virtuální Paddock elize. Jelikož jde o rodáka ze Slezska, tak v obou případech reprezentoval Ostravu Steelers, takže ve fotbale nyní zažije životní i kariérní přesun.

Druhým zkušeným hráčem do party je Jiří 'brynycho' Breycha, který to z České Lípy nemá do Liberce zase tak daleko. Kompetitivně na domácí scéně už působí také již několikátým rokem a v minulosti dokonce hájil barvy FK Teplice. Co se týče Datart e:LIGY, tak tam se pro změnu snažil probojovat do kádru pražské Slavie. Celou sestavu FCSL esports uzavírá Petr 'sajmonowycz' Šimanovský, který je ze stejného kraje jako brynycho. Ten je z celého tria nejméně zkušený a zastávat bude pomyslnou roli nováčka. Sajmonowycz se do dresu Slovanu snažil obléct již v minulé v e:LIZE, tehdy ale nedokázal projít skrze neúprosné semifinálové kolo. Nyní tak má životní šanci.

FC Slovan Liberec
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.