Přejít k hlavnímu obsahu

Revoluce v Liquid: Jensen se stane nejlépe placeným hráčem LCS! Přijdou dva noví hráči?

28. 10. 2020 | 16:20 League of Legends
Nicolaj "Jensen" Jensen se stává jedním z nejcennějších hráčů v Severní Americe a jelikož mu končila smlouva v Team Liquid, začaly přicházet první mlsné pohledy konkurenčních týmů. Nakonec ale dánský midař v TL zůstává, a to díky vyšperkované nabídce, která ho učiní nejlépe placeným hráčem ligy.
Team Liquid
Team Liquid

Jensen má jednu velkou výhodu, jelikož je Severní Amerika v rámci Riot pravidel jeho domácím regionem, což z něj dělá neskutečně cennou komoditu na přestupovém trhu. Právě na midlane totiž severoamerické týmy často potřebují posilovat hráči ze zahraničí a Jensen je jedním z mála midlanerů nejvyšší úrovně, kteří v LCS nezaplňují import slot. 

I proto se ředitel týmu Steve Arhancet rozhodl učinit Jensenovi nabídku, která se v podstatě nedala odmítnout. Jensen má dle informací vícera zdrojů podepsat novou smlouvu na 3 roky, díky níž si vydělá 4,2 milionu amerických dolarů, tedy přes 98 milionů korun. Měsíčně si tedy dánská hvězda přijde na částku okolo 2 726 017 korun, což z něj udělá nejlépe placeného hráče v historii celé ligy. Tento titul dříve drželi dva toplaneři, konkrétně Impact (3,4 milionu dolarů na 3 roky v Team Liquid) a následně Huni (2,3 milionu dolarů na 2 roky v Dignitas)

Jensen LCS

Severoamerický region letos opět žádný zástupce nereprezentoval ani ve vyřazovací části Worlds, ale přesto to vypadá, že se Team Liquid rozhodli udržet své hvězdy za každou cenu. Jensen má za sebou výsledky nejen z domácí ligy, ale oproti velké části LCS hráčů také z mezinárodní scény. Na MSI 2019 se s Team Liquid probojoval až do finále, na mistrovství světa od roku 2015 nechyběl ani jednou a hned třikrát se probojoval do play-off, vždy s týmem Cloud9. V TL se mu za dvě sezóny ze skupin postoupit nepodařilo, přestože v obou letech byl k postupu poměrně blízko, což dokazuje i skóre 3:3.

Podle nejnovějších zvěstí navíc chystá Team Liquid hned dvě změny v sestavě, díky nimž by se z něj mohl stát opět tým číslo jedna na severoamerické scéně. Sestavu mají opustit Impact a Broxah, na jejich místa by mohla nastoupit dvojice Alphari + Santorin. Velmi pravděpodobně se jeví zejména přestup Alphariho, který v posledních letech oblékal dres Origen. O připravovaném přestupu informovala celá řada relevantních zdrojů, a měl by být brzy oficiálně oznámen. Santorinův příchod ale tolik jistý není, protože o něj usilují i další týmy z LCS a zřejmě se podrobnějších informací dočkáme až okolo 17. listopadu, kdy velkému počtu hráčů v LCS končí smlouvy. 

Možná sestava Team Liquid pro rok 2021:

 Velká Británie Barney "Alphari" Morris (Top)
 Dánsko Lucas "Santorin" Tao (Jungle)
 Dánsko Nicolaj "Jensen" Jensen (Mid)
 Spojené státy americké Edward "Tactical" Ra (AD Carry)
 Jižní Korea Jo "CoreJJ" Yong-in (Support)

Štítky: team liquid, Jensen, lcs