Přejít k hlavnímu obsahu

Jak by vypadal komentátorský CS:GO tým snů?

3. 11. 2020 | 06:00 Counter-Strike 2
Vodafone Mistrovství ČR ve hře Counter-Strike: Global Offensive se pomalu ale jistě blíží. V rámci příprav jsme našeho on-air týmu vyptávali na celou řadu hlubokomyslných otázek. Zajímalo by vás, jak by vypadal tým vytvořený čistě z komentátorů?
MČR 2020 CS:GO
MČR 2020 CS:GO

V komentátorských řadách máme celou řadu vášnivých hráčů a velká část má na svém kontě i bohaté zkušenosti z kompetitivního hraní. Koneckonců KAPARZO a Blade působili ještě v létě v druhé Tipsport COOL lize. Každý z komentátorů poskládal svou vlastní hvězdnou soupisku a všechny mají jedno společné, a to přítomnost Ivana "Dev1" Lazarova, který získal hned tři tituly v CS 1.6. Jak tedy jednotliví komentátoři oddůvodnili své volby?

Bananides
Bananides - utility hráč, háže všechny smoky, flashe, baití pro spoluhráče a dělá černou práci pro svůj tým. Prohrává skoro všechny 1v1 duely, ale vede statistiku v počtu oslepených nepřátel.

Dev1 - hard carry hráč, co trefí jednotku i za roh. Možná už není ve svých nejlepších letech, ale s trochou bootcampu za příslibu dostatečného občerstvení se jistě dostane zpět do formy. Možná by mohl mít problém s jazykovou bariérou ve vypjatých chvílích, ale vzhledem k tomu, že se narodil ještě za minulého režimu, mu jistě čeština nebude cizí.

Shadye - počítadlo financí a odhadování ekonomické situace soupeře. Za každé situace vypočítá pravděpodobnost, za které bychom měli nebo neměli jít do nákupu. Když umře, půjde nám vydělat na ubytování rozehráním alespoň 20 poker stolů najednou.

Storm - nováček, který bude totálně k ničemu. Všechny důležité momenty pokazí a bude se vina svalovat na něj a já tím pádem nebudu označován za nejhoršího hráče. Zároveň budeme mít alespoň možnost z nikoho udělat hvězdu. Taky potřebujeme obětního beránka, až se nás pan Záruba z ČT zeptá, kde byl ve finálovém utkání Majoru problém, kvůli kterému jsme zápas nezvládli. Taky je to dobrej kluk a byla by s ním sranda, vzal si mě na pustý ostrov, tak ho chci v týmu.

Kaparzo - Sniper týmu. Vlasů už moc nemá, ale na jeho solární panel na hlavě si můžeme nabíjet bezdrátové vybavení našich sestav. Nehledě na to, že jeho herní zkušenosti se jistě během zápasů budou muset projevit.

V mém týmu by nechyběl ani blade, který by plnil roli trenéra týmu. Roman věkem nepatří mezi mladíky, ovšem rozhled mu nelze upřít. Spíš než pokyny do hry bych však od něj čekal zlepšování nálady a dobré vtípky. Jeho kódy na DámeJídlo nás navíc udrží nasycené každý den. Nemluvě o tom, že s Kaparzem jsou oba poslední vítězové Svitav, takže je v týmu prostě nejde nemít!
Blade
Jako prvního bych zvolil kapitána týmu dev1ho. Zkušenostmi nabitý veterán by tým vedl vstříc vítězství. Jako druhého bych tam dal Kapiho, taktéž zkušený hráč, který by bok po boku dev1ho uzrál jako vínko a vytvořili by vzájemnou nepřekonatelnou dědkovskou synergii, která není k vidění nikde ve světě. Možná kdysi dávné virtus.pro duo pashabiceps a neo by byli konkurencí. Dalším hráčem bych zvolil Banána, protože Jirka by určite plnil skvělou roli tiskového mluvčího týmu. Kdyby se něco pokazilo, on by byl zde pro zvědavou veřejnost. A navíc, kdybychom hráli inferno, tak nemůžeme prohrát.

Mým čtvrtým hráčem bude pravděpodobně shadye. Ten by měl úkol jediný. Byl by na pozici in-game leadera, jinak to nevidím. A jak by to vše probíhalo? Jednoduše! Když Shadye řekne, že půjdou A, tak stackneme B. A nejde prohrát. Posledním hráčem týmu bych zvolil Deeho, protože když by se prohrálo, tak by nám alespoň někdo zazpíval. Teda, zarapoval. Navíc je ambasadorem týmu Sinners, takže by mohl vynášet a vyzrazovat nejlepší a nejnovější taktiky a my je mohli kopírovat. Myslím si, že tento tým by měl skvelý potenciál, na všech postech jsou jen ty nejlepší z nejlepších a je jen velká škoda, že nemůžeme být dalším účastníkem letošního MČR, protože už teď by se SINNERS třásli.
DeeThane
Jako trenéra bych vzal Strikera který disponuje znalostmi, jakými nikdo tady. Pak bych to viděl asi Devi, Kaparzo, Blade, Lelek. Dev1 pořád vypráví, jak by si rád aspoň ještě jednou zahrál MČR, tak bych mu s tím malinko pomohl a jakožto reprezentant mladých pušek bych nás tam vystřílel. Blade hraje CSko aktivně i přesto, že už jsem ho tehdy kvalifikoval na Svitavy, klidně bych mu pomohl ještě s nějakým úspěchem.

Kaparzo je zase nejen dobrý hráč, ale klidný člověk, takže věřím tomu, že by uklidňoval spory v týmu. Navíc, při hraní s ním je velká šance, že by si mě všiml nějaký jiný tým (promiň Dádo). Lelek je kamarád a vím, že CSko tolik nehraje, ale určitě by se pečlivě snažil. Je to dobrej kluk. S tímto týmem by moje cíle byly naprosto jasné - alespoň druhé kolo One Night Standu.
Storm
Deethane by byl Entry fragger, po duelech s hráči SINNERS má určitě najetej aim. Dev1 by zaujal roli IGL, jelikož tenhle slovenský matador má nahráno v CS víc, jak všichni ostatní dohromady. Banán, to je lurker. Banán je ten typ člověka, co by exceloval v lurkerování a překvapování soupeřů baná.. kudlou do zad. Musel jsem se sem fláknout taky sebe, protože moje AWP (ne)skills jsou naprosto legendární. Měl bych konečně důvod oprášit svoji svalovou paměť a předvést super missy. Lelek by byl support, protože na mě prostě působí jako člověk, co zvládne vše, co bude třeba, ať už to je potřebná černá práce, popflashování soupeřů, nebo svůj vlastní insane kill step up.
Dev1
Viac menej mám na výber dve mená, ktoré reálne hrávali aj fulltime, takze Kaparzo a Blade by boli určite silné články tohto CS:GO tímu, maskota by sme urcite vzali Deeho :)). Shadyeho predikcie súpera by nám zabezpečili dokonalé stratégie, stačilo by ich len úplne otočiť... No a Lelek je taký čierny kôň, pravdupovediac som ho nikdy ani nevidel hrať csko, takže možno by prekvapil. Ja by som sa samozrejme ujal úlohy veľkého lídra, čo by si behal klasicky po mape sám s awpkom, proste neporazitelny CS:GO tím. Dúfam že sa na mňa Banán, Storm a Striker nehnevá, ale toto by bola asi moja päťka vyvolených.
Kaparzo
Tuhle sestavu volím, protože tu máme 4 hráče, co si prošli nějakou kariérou a pak tu máme Deeho, co streamoval a stále si CSko sem tam zastreamuje i teď. Já bych se postaral o IGL, protože už to pár let dělám. Romča je super support, který se dokáže v této roli roztrhat pro tým. Ivan, to je jasný AWP, protože by si jinak ublížil, Milan by mohl oprášit svůj skill a využít své zkušenosti, no a posledni je Damča, to je žolík v rukávu, tam nikdy nevíš co čekat. Mohli bychom trochu zaostávat, co se týče reflexů, protože už máme věk, ale kdyby nám trochu přálo, klidně můžeme zahrát i triple AWP setup, sestavu na to máme!
Lelek
Tady je to docela jednoduchý... máme tady 4 bývalé hráče, takže pro mě to jsou určitě Dev1, Bladeito, Striker, Kaparzo. No a aby se další kolegové nehádali, kdo by obstaral roly kotvy, tak nominuji rovnou raději sebe.
Shadye
Lelek, Dee, Bananides i Dev1 občas něco víc trefí. Neříkám, že bych měl úplně na výběr z komentátorů, který máme letos na MČR k dispozici, Storma jsem ještě drtit neviděl, tak musím sázet na jistotu a já jsem samozřejmě raketa. Jinak bych tam samozřejmě sáčkoval z analytiků Kapiho s Bladem a taky Striker je zkušenej dříč!
Striker
Vidím zásadní problém v tom, že já, Dev1 i Kaparzo jsme AWP hráči, ale holt breakneme metu. Takže třikrát sniper, k tomu Blade jako support hráč, no a dorazíme to třeba DeeThanem, protože každej správnej tým potřebuje vodonoše.
MČR merch
Štítky: MČR