Přejít k hlavnímu obsahu

Pokimane na kanále zavádí maximální limit pro donaty, chce tak podpořit menší streamery a charity

3. 11. 2020 | 18:03 Twitch.tv
Pokimane se na svých sociálních sítích podělila o nebývalé gesto, které ji samotnou výrazně ochudí o příjmy z příspěvků od svých fanoušků. Streamerka si na svém kanále nastavila maximální hranici pro donaty a vyzvala své dárce, aby finančně pomohli spíše těm, kteří to opravdu potřebují.
Pokimane donate cap
Pokimane donate cap

V kariéře streamera je finanční podpora ze strany diváků klíčovým faktorem, což platí několikanásobně pro menší streamery, kteří se teprve nacházejí na začátku této cesty. Velcí streameři s pravidelným a početným publikem tímto problémem ani zdaleka netrpí, po zapnutí streamu se donaty a subscribeři obvykle konstantně sypou bez přílišné námahy. Do této kategorie patří například Imane 'Pokimane' Anys, která se však nebojí tuto podporu rozdávat i dále.

Není výjimkou, že se velcí streameři rozhodnout darovat předplatné nebo rovnou finanční částku, jež mnohdy není vůbec malá, právě svým kolegům, malým streamerům, kteří nemají privilegium masového a stálého publika. Pokimane se nyní však rozhodla o další a celkem překvapivý krok, který výrazně omezí její současný příjem od svých diváků – přichází s pětidolarovým limitem na donaty.

Pokimane na svém Twitteru odhalila spolupráci se Streamlabs, aby tak vytvořila hranici 5 dolarů pro všechny fanoušky, kteří ji chtějí podpořit. Imane je vděčná za obrovskou podporu, ale podle ní bylo třeba stanovit hranici, aby lidé zbytečně neutráceli své drahocenné peníze za někoho, kdo to vůbec nepotřebuje. Ve svém tweetu dále nabádá všechny finančně zaopatřené diváky, aby místo ní podpořili začínající streamery, charity, nebo si zkrátka pořídili něco pro sebe.

Toto gesto se, jak se dalo očekávat, setkalo se smíšenými reakcemi, ale rozhodně umlčelo všechny její odpůrce, kteří donedávna Pokimane odsuzovali právě pro její "snadnou" kariéru, lehce vydělané peníze a movité věci zdarma. Samozřejmě většina fanoušků tento krok ocenila, protože sama streamerka se vlastně odsuzuje k rapidnímu poklesu z oněch "bezpracných" příjmů. Mohl by to být popud pro další hvězdné streamery, aby takto přesměrovali podporu k těm, kteří ji opravdu potřebují?

Zdroj: ginx.tv
Štítky: Pokimane