Přejít k hlavnímu obsahu

Nová organizace Andromeda přichází na scénu, v její CS:GO sekci najdeme vergiLa nebo Kozlika

8. 11. 2020 | 18:39 Counter-Strike 2
První polovina letošního roku byla rojem nových organizací, a to nejen na CS:GO scéně. Nyní na scénu dorazilo další nové jméno – Andromeda. Čerstvě založená organizace jako první podpoří FPS titul číslo jedna, v jehož sestavě namixovala koktejl zkušených a mladých hráčů.
Andromeda CS:GO
Andromeda CS:GO

V posledních týdnech jste na scéně mohli pozorovat nový celek s názvem Globo Gym, který po dlouhých letech oživil Lukáš 'vergiL' Majerik. Ten po konci Vikingekrig Esports hledal novou výzvu, a tím i nové spoluhráče. Dohromady dal však zajímavé složení hráčů, kteří se už sem tam někde ukázali, ale na pořádnou šanci na scéně teprve čekali. Globo Gym jste mohli vidět i na Mistrovství Slovenska, od té doby ale tým prošel dvěma změnami. Současně se ještě pod tímto názvem vergiL a spol. dostali do play-off ligy ESEA Open, kde aktuálně bojují. Do dalších zápasů už ale nastoupí pod novým názvem, od dnešního dne totiž budou reprezentovat Andromedu.

Pokud vám tento název nic neříká, tak nezoufejte. Jde o zbrusu novou organizaci původem ze Slovenska, o jejíž jde první akvizici. Kromě vergiLa najdeme na soupisce ještě jednoho známého hráče, který právě patří mezi ty, jenž se k týmu přidali nedávno. Jiří 'KOZLIK' Kozel je trojnásobný medailista z MČR, nicméně v poslední době se neukazoval v barvách žádného elitního týmu. Pokud však do hraní dá maximum, tak půjde o oporu v roli snipera. Pětici pak uzavírá trio slovenských hráčů – m0nsterr se na scéně pohybuje už nějaký čas, ale nikdy se neprosadil, bestch se letos ukázal v Tipsport COOL lize a sAvana je mladým vycházejícím talentem.

Každý domácí vítr na domácí herní scéně, především na té slovenské, je samozřejmě vítaný. Nejvíce jsme ale zvědaví, jak ambiciózně se samotná organizace bude prezentovat. Kapitán týmu vergiL při představení týmu uvedl následující: „V prvom rade by som chcel poďakovať Andromede za prejavenú dôveru a za poskytnuté zdroje, ktoré nás zase posunu ďalej na našej ceste. Naozaj dlho spoločne hľadáme a bojujeme a, ako tím sa snažíme po maličkých krôčikoch postupovať v pred, pred nami stálo veľa skúšok a ešte veľa určite ostáva, ale verím, že to spoločne zvládneme. Nie je to len tak zložiť zostavu, ktorá ma rovnaké ciele a správnu zloženú chémiu, ale myslím, že sme už veľmi blízko tešíme sa na spoluprácu a verím, že nesklameme.“

Andromeda CS:GO tým vypadá následovně:

 Slovensko Lukáš 'vergiL' Majerik
 Česká republika Jiří 'KOZLIK' Kozel
 Slovensko Miloslav 'm0nsterr' Gáplovský
 Slovensko Marcel 'bestch' Križan
 Slovensko Lukáš 'sAvana' Lintner

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.