Přejít k hlavnímu obsahu

Jedno z nejmodernějších esportových studií v Evropě bude hostit Mistrovství České republiky

9. 11. 2020 | 15:05 Všechny hry
Jubilejní 10. ročník Vodafone Mistrovství ČR v počítačových hrách a 5. ročník Samsung Mistrovství ČR v mobilních hrách se postarají o vyvrcholení české esportové sezóny. Kvůli aktuální pandemické situaci byla zrušena živá akce s přítomností hráčů a diváků, přesto pro vás připravujeme unikátní podívanou. V prostorách TV Prima roste jedno z nejmodernějších esportových studií v Evropě.
MČR v PC hrách
MČR v PC hrách

Naše nové studio poprvé uvidíte 13. listopadu, kdy proběhne premiérové české mistrovství ve hře Brawl Stars. Samsung MČR v mobilních hrách bude pokračovat v sobotu a neděli za přítomnosti nejlepších hráčů karetního titulu Hearthstone. Další týden se studio zbarví do červena, Vodafone Mistrovství České republiky v počítačových hrách odstartuje klání v Counter-Strike: Global Offensive. Mistrovský maraton pak vyvrcholí 29. listopadu, kdy svého šampiona pozná hra PUBG. Celkem se můžete těšit na zhruba 80 hodin esportových přenosů.

Fanoušci esportu nás motivují dělat každým rokem větší a lepší mistrovství. V loňském roce zavítalo do Brna v rámci festivalu Life! 52 000 návštěvníků. Letos se s nimi bohužel nesetkáme na místě, proto jsme se zaměřili na produkci. Chceme pro ně připravit takové vysílání, kterým se mohou pochlubit největší světové soutěže. Letošní nejprestižnější turnaj roku čeká a my jsme připravili několik novinek a technických vychytávek, se kterými se nelze setkat u jiné české esportové soutěže,

říká Lukáš Pleskot, výkonný ředitel agentury PLAYzone.

Studio se bude rozkládat na 400 m2 a jeho hlavní dominantou se stane největší souvislá LED stěna, kterou kdy mohli fanoušci u nás vidět – na délku totiž měří 23 metrů. Turnaje si diváci vychutnají ze všech úhlů pohledu, neboť organizátoři připravili 10 různých kamerových vstupů. V přestávkách pak nebude chybět už tradiční rozbor pomocí elektronické tužky, tak jako to znají fanoušci tradičních sportů. Celé Mistrovství ČR v počítačových a mobilních hrách si můžete naladit na platformě Twitch či prostřednictvím HbbTV televizních stanic Prima.

Kalendář Samsung MČR v mobilních hrách:

  • 13. 11. – Brawl Stars
  • 14. a 15. 11. – Hearthstone

Kalendář Vodafone MČR v počítačových hrách:

  • 18. až 22. 11. – Counter-Strike: Global Offensive
  • 27. až 29. 11. – PlayerUnknown's Battlegrounds
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.