Přejít k hlavnímu obsahu

Jak se domácí komentátoři orientují na scéně? Tipsport MČR Battle prokáže jejich kvality!

9. 11. 2020 | 18:00 Counter-Strike 2
Striker pracuje v zahraničí, Shadye netrefí žádnou predikci a někteří komentátoři se zase specializují jen na domácí scénu. Porovnávat znalosti domácích expertů za je za mikrofonem někdy těžké, protože žádný zápas není stejný. My jsme však ve spolupráci s generálním partnerem Vodafone MČR 2020 připravili battle, který vše ukáže!
Tipsport MČR battle
Tipsport MČR battle

Z expertního týmu vrcholu letošní sezóny jsme vybrali pět komentátorů, moderátorů či analytiků, kteří ke dnešnímu dni obdrželi 5000 kreditů na Tipsportu. Až do MČR mohou sázet na libovolné příležitosti ze světa esportu – tedy nejen CS:GO, pokud se vyznají i jinde – a snažit se dopracovat k co nejvyššímu počtu kreditů. Potažmo alespoň nezkrachovat, což by znamenalo okamžitý konec v soutěži. Jakmile odstartuje Vodafone MČR v CS:GO, které probíhá od 18. do 22. listopadu, tak v tu chvíli již budou moci sázet pouze na mistrovské zápasy, na nic jiného. Do té doby si musejí vybírat například z ligy Flashpoint či turnaje IEM Peking, které právě probíhají.

Kromě toho, že mohou komunitě ukázat své dovednosti a odhad na zápasy, tak hlavní motivací všech účastníků Tipsport MČR Battle je možnost vyhrát pro své fanoušky (starší 18 let) hodnotné poukázky od Tipsportu. Ty si po pěti rozdělí nejlepší tři tipéři, které následně mezi vás rozdají formou soutěže. Neváhejte tak sledovat své oblíbené experty na Instagramu či Facebooku, kde jim můžete zajímavé příležitosti k úspěchu poradit. Každý z vás se tak může přičinit o úspěch vašeho oblíbence, abyste se následně mohli zapojit do soutěže o poukázky.

Jak můžete vidět na titulním obrázku, tak do akce budou zapojeni Ondřej 'Lelek' Kvarda, Marek 'shadye' Hovanec, Jiří 'Bananides' Johanides, Milan 'Striker' Švejda a Damien 'DeeThane' Dante. Každý má na scéně trošku jinou pozici, takže bude zajímavé sledovat, jak se toho chopí. Všichni už si připravili první tiket, tak si je pojďme postupně představit. V následujících dnech se pak můžete těšit na aktualizaci pořadí a další zajímavé tikety.

DeeThane

Nejostřeji do akce vstoupil DeeThane, který vypálil tiket za 1300 kreditů. Jeho prvním zápasem je zítřejší souboj Envy proti forZe, kde více věří favorizovanému ruskému celku. Ještě toho večera jej ale čeká papírově nejvyrovnanější klání MAD Lions vs. Fnatic, kde DeeThane bude držet palce legendární švédské organizaci. Trio jeho vsazených zápasů uzavře souboj Fnatic vs. c0ntact Gaming, který najdeme na prvních tiketech všech pěti účastníků. Celkem tyto tři zápasy dávají dohromady kurz 2.82, což je z pěti úvodních tiketů nejnižší součet.

Bananides

Jako druhého tu máme Bananidese, který sice vsadil méně než DeeThane, ale výhru má díky vysokému kurzu vyšší. Dominantou jeho tiketu za 500 kreditů je čtvrteční zápas Cloud9 vs. Virtus.pro, kde se Banan za kurz 4.60 rozhodl hrát přesný výsledek 2:1 pro nového kolose na scéně. Přesný výsledek zvolil také v duelu G2 Esports vs. Ninjas in Pyjamas, kde týmu posíleného o NiKa věří ve výhru bez ztráty kytičky. Vše uzavírá opět výhra Fnatic proti c0ntact Gaming, nicméně díky prvnímu zmíněnému zápasu Bananides hraje celkový kurz 13.91.

Shadye

Pro podobně vysoký kurz, jako má Bananides, si šel také Shadye. Rozdílem je však to, že úvod se rozhodl pojmout opatrněji a jít do hry pouze s 200 kredity. Nutno však uznat, že na Shadyeho predikce se všichni těší ze všeho nejvíce! Shadye se nechal inspirovat a rovněž ve dvou případech šel pro dva přesné výsledky, konkrétně v zápasech BIG vs. MIBR a Fnatic vs. c0ntact Gaming, kde věří ve výhry BIG i MIBR na třech mapách. Trojici s celkovým kurzem 11.86 uzavírá tutovka BIG vs. No Limit Gaming, kde naopak překvapivě přesné skóre 2:0 nemá.

Striker

Pojďme ale zpátky k vyšším sázkám na nižší kurzy, konkrétně od možná největšího favorita celé soutěže, kterým je Striker. Ten v Tipsport MČR battle může zúročit své zkušenosti ze zahraničí, což bude chtít na úvod prokázat tiketem za 1000 kreditů, kde má vybrané stejné zápasy i jejich vítěze jako DeeThane. Jediný rozdíl v jejich tiketech je kromě vsazené částky ten, že Striker ulovil výhru forZe s vyšším kurzem, konkrétně o pět setin.

Lelek

Náš úvodní výčet tiketů uzavírá Lelek. Ten podobně jako Bananides začíná držet palce až ve středu, kromě přesného výsledku Fnatic vs. c0ntact Gaming 2:1 se ale rozhodl zvolit jiné zápasy, než kdokoliv z konkurentů. Na úvod celého tiketu jej čeká podpora týmu MAD Lions, kterým Lelek věří ve výhru 2:0 proti Dignitas. Ve čtvrtek pak jeho trio vybraných zápasů uzavře klání mezi OG vs. Gen.G Esports. Souboj EU vs. NA hraje Lelek na přesný výsledek 2:0. Celkový součet jeho výběru za 500 tiketů dává dohromady sympatický kurz 8.71.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.