Přejít k hlavnímu obsahu

Kvalifikace do Mercedes-Benz Virtual GP 2021 vypukne v prosinci

11. 11. 2020 | 11:14 Virtuální závody
Jedna sezóna končí, ale druhá začíná! Jak bude vypadat ročník Mercedes-Benz Virtual GP 2021? Co je nového a jak se do šampionátu dostat? Konečně nadešel čas zodpovědět tyto otázky a také spustit kvalifikaci, která proběhne již v prosinci!
GP
GP

iRacing zůstává

Také sezóna Mercedes-Benz Virtual GP 2021 se pojede na platformě iRacing! Nadále pak zůstávají pro jezdce platné exkluzivní podmínky, kdy závodníci budou mít nárok na 50% slevu na ročním předplatném a veškerý potřebný obsah do sezóny získají zdarma prostřednictvím kupónu. Stejně jako sezóna 2020 se pojede online. Vzhledem k pozitivním zkušenostem a k nejistým vyhlídkám proběhne i celá sezóna Mercedes-Benz Virtual GP 2021 kompletně online.

Nadcházející ročník tak nabídne ještě atraktivnější formát, kdy do každého z 12 závodů nastoupí minimálně 20 jezdců. Žádné střídání za volantem a vždy plné startovní pole. Závodit se bude i nadále v úterý, a to od 19:00. Formát sezóny se dvěma různými vozy a s červencovou letní přestávkou zůstává stejný.

Absenci studiových závodů pak vykompenzují povinné webkamery. Každý jezdec bude muset mít během závodu aktivní webkameru nebo mobilní telefon a tento obraz streamovat k režii. Ta ho může využít do přenosu během závodu, jak bylo již vyzkoušeno v sezóně 2020. Větší důraz bude také na pozávodní online rozhovory.

Kvalifikace

Nový formát kvalifikačního turnaje pro sezónu 2020 se osvědčil a tak zůstává stejný, jen tentokrát proběhne již v prosinci. Na jezdce čekají tři online závody v úterý večer. Opět se pojede na zdarma dostupném obsahu, tedy s formulí Dallara DW12 a na tratích Okayama, Laguna Seca a poslední trať bude vybrána během listopadu.

Koho baví virtuální závody a chce soupeřit proti těm nejlepším na česko-slovenské scéně, může se v listopadu přihlásit a za měsíc zkusit své štěstí v kvalifikačním online turnaji. Registrační formulář najdete na této stránce.

Zdroj: virtualgp.cz
Štítky: Virtual GP