Přejít k hlavnímu obsahu

Esportová organizace podepsala smlouvu s hráčem, kterému je pouhých 8 let

6. 12. 2020 | 10:56 Fortnite
Nová esportová organizace jménem Team 33 přibrala do svých řad teprve osmiletého hráče, uvádí reportér Darren Rovell. Ačkoliv organizace neporušuje žádné zákony, jedná se o kontroverzní krok.
Fortnite 8yo
Fortnite 8yo

Hráč jménem Joseph Deen se stane součástí Fortnite divize. Rovell uvádí, že dostal herní setup v hodnotě 5 000 dolarů a podpisový bonus v hodnotě 33 000 dolarů (více než 700 tisíc korun). Tým měl s chlapcem spolupracovat již od jeho šesti let. 

„Jsme nadšeni, že máme Josepha na našem exkluzivním seznamu Teamu 33,“ řekl spoluzakladatel organizace Tyler Gallagher. „Během posledních několika let jsme tajně hledali talenty pro náš roster a hry a jsme hrdí na to, že se k nám přidal Joseph. V posledních několika letech jsme si dali za cíl trénovat ho, protože mladí hráči jsou budoucnost, a chceme je začít trénovat brzy.“

Podpis smlouvy se odehrál v zařízení týmu v Los Angeles, které je prominentně uvedeno na webu organizace. Je popsáno jako „oceňovaná nemovitost určená pro hráče, podnikatele a hudební umělce.“ Místo navštívila, nebo využívala v minulosti známá jména jako třeba Post Malone, Drake, či Travis Scott. 

Podle tiskové zprávy týmu se organizace hodlá zaměřit na budování svého stávajícího rosteru a vstup do dalších herních titulů, jako jsou Call of Duty, CS:Go, Valorant, World of Warcraft a další. Organizace na svých stránkách však zatím neuvádí žádné informace o svých hráčích nebo rosterech, pouze seznam hostů, podrobnosti a odkazy týkající se House 33 a další informace související s organizací.  

Jak už jsme zmínili, jedná se o poněkud kontroverzní krok. Jelikož je hráči pouhých osm let, vzniká tak otázka toho, jak je to vlastně se zákonem, když děti uzavírají esportové smlouvy. Jak uvedl Ryan Fairchild, právník zaměřující se na esport, existují určité mezery, které by Team 33 mohl využít, aby obešel zákony, zároveň však uvedl, že je skeptický ohledně toho, že by je tým skutečně využil.   

Další, kdo podepsal smlouvu s mladým hráčem, byl například FaZe Clan, který do svých řad přijal Fortnite hráče H1ghsky1, jemuž bylo v době podpisu pouhých dvanáct let, ne třináct, jak FaZe oficiálně uvádělo. Hráčům musí být alespoň 13 let, aby mohli soutěžit v oficiálních Fortnite turnajích a streamovat na Twitchi. Účet hráče byl tak suspendován a jeho Twitter účet smazán krátce po odhalení loni v červnu. Stále je však členem organizace a tvoří obsah na YouTube. Zatím není jasné, jak se něco takového může dotknout Deena a Teamu 33.

Štítky: Team 33