Přejít k hlavnímu obsahu

Wild Rift oficiálně dorazil i do Evropy!

9. 12. 2020 | 16:06 Wild Rift
Vánoce od Riot Games přišly pro nás dříve ve formě předčasného přístupu k nové mobilní hře League of Legends: Wild Rift. Jak hra vypadá, na co se můžete těšit a na co si dlouhodobí lolkaři budou muset zvykat?
Wild Rift v Evropě
Wild Rift v Evropě

UPDATE 9. 12.: League of Legends: Wild Rift je nyní oficiálně dostupný v celé Evropě. Tak neváhejte a stáhněte si vyzkoušejte si tuto novou hru už nyní na iOS nebo Android

Začněme u samotného herního klienta, který vypadá velmi podobně, jako ten v League of Legends, takže zde se žádného velkého překvapení nedočkáme. Samotný champion select je ale z našeho pohledu o dost hezčí, díky zobrazeným modelům samotných postav. Ve hře jich je aktuálně 47, ale mnoho z nich mají odlišné mechaniky, jako ty v počítačové podobě League of Legends. Například z Q spellu Miss Fortune je skillshot a obecně se logicky mění přebíjecí doby.

Zejména zvyknutí na základní útoky vám zabere nějaký ten čas, ale hodně vám pomohou indikátory range a speciální tlačítka na útočení do poskoků nebo do věží. Samotné skillshoty nejsou tak složité na trefení, jak byste si mohli čekat a je poměrně snadné se u toho pohybovat. Hra vám sama u některých delších usnadní pohled obrazovky, ale u těch globálních, jako je například Super Mega Death Rocket! (Jinx), budete s menšími obrazovkami dost litovat. Pozitivní je, že všechny runy máte k dispozici už od prvního levelu. 

League of Legends: Wild Rift

Chytře funguje i ping systém a pro mobilní telefony je dobře uzpůsoben i obchod, který vám při každém návratu do základny nabídne předměty, na jaké máte aktuálně finance. Vzhledem k daleko větší rychlosti samotné hry vám tyto nápovědy přijdou často vhod, protože se v základně nevyplatí zůstávat příliš dlouho. Samotné předměty mají často změněnou cenu a třeba boty ve Wild Riftu mají aktivní složku, která vás jednou za minutu krátce zrychlí. Velmi rychle si lze zvyknout na obrácenou mapu a prakticky všude najdete Dragon Fruits, jen je třeba si zvyknout, že zisk barona po pár minutách hry není žádným překvapením. Složitější je také sledování minimapy, protože se daleko více musíte soustředit i na zabíjení poskoků nebo uhýbání soupeřovým kouzlům.