Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq se překvapivě loučí se svou českou VALORANT sekcí

12. 12. 2020 | 13:57 VALORANT
VALORANT na domácí scéně zažil velký boom především mezi organizacemi, které se snažily ulovit to nejžhavější zboží na trhu. Dlouhodobě nejúspěšnější akvizici zlanařili Entropiq, kteří vedle ní představili i mezinárodní sestavu. Jedna ze sestav se ale nyní loučí.
Entropiq
Entropiq

Domácí tým FerrariPeek od svého vzniku patřil mezi absolutní lokální špičku, díky čemuž se o něj zajímaly ty nejlepší organizace u nás. Nejlepší nabídka přistála na stole od Entropiq, kterým se daří ve většině her, do nichž se během roku pustili. Evropský úspěch se ale v případě české sekce VALORANT Bravo nedostavil. Kromě týmu okolo Tomkeejse či oKKa totiž Entropiq v srpnu nabrali také mezinárodní sestavu, která se postupně změnila v převážně polskou, a v zahraničí se jí daří o chloupek více. Pro představu, polská divize je v žebříčku VLR aktuálně na 23. pozici a český tým Entropiq Bravo je 39. Výše z naší scény jsou pouze Godlike Inside Games.

Entropiq Bravo si dlouhodobě drželi jednotné složení a jediná změna přišla s příchodem Martina 'MaFiN' Vrány, který nahradil Ondřeje 'sT4mZ' Gofroje. Na domácí scéně jim týmy začaly šlapat na paty, ale stejně to byli právě oni, kdo vyhrál náš HyperX Nightcup a odnesl si 20 tisíc korun. Ještě ve stejném týdnu však přichází rozloučení, a to po vzájemné dohodě. Smlouvy ještě nejsou finálně rozvázány, takže skutečný důvod rozchodu obou stran je neznámý. Oficiální zpráva na stránkách organizace totiž nic moc neříká a hráči situaci komentovat nemohou.

Co se však proslýchá, tak v organizaci jako takové by měl zůstat dosavadní kouč David 'Davsa' Halberštát, s nímž poslední dobou údajně probíhaly v týmu neshody. Jakou roli však bude mít, jestli bude třeba manažerem nebo trenérem polské sekce, je zatím neznámé. U samotných hráčů zbývá jen doufat, že i po konci v Entropiq vydrží pospolu a budou pracovat na svém potenciálu jinde. Většina lokálních organizací má ale plno, takže se moc možností nenabízí, maximálně třeba SINNERS Esports. Někteří hráči už obdrželi nabídky ze zahraničí, takže i tato možnost je ve hře. Pokud by se tým však měl rozpadnout, tak nikdo z hráčů nebude mít o angažmá nouzi.

Bývalá sestava Entropiq Bravo:

 Česká republika Jan 'elwzoy' Pařízek
 Česká republika Lukáš 'M1st1ck' Kotalík
 Česká republika Tomáš 'Tomkeejs' Tomka
 Česká republika Jiří 'oKKo' Trojan
 Česká republika Martin 'MaFiN' Vrána

 Česká republika David 'Davsa' Halberštát – trenér

Zdroj: entropiq.gg
Štítky: Entropiq
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.