Přejít k hlavnímu obsahu

Hvězdy česko-slovenského League of Legends se utkají v exhibičních Battlegrounds

12. 12. 2020 | 10:30 League of Legends
Deset tváří česko-slovenské League of Legends se už v sobotu 12. prosince od 18 hodin utkají ve třech zábavných výzvách na Vyvolávačově žlebu, hrát se bude o 30 000 korun.
Battlegrounds League of Legends
Battlegrounds League of Legends

Na jaké speciální výzvy se hvězdní hráči musí připravit? V současnou chvíli byly odtajněny dvě ze tří, takže se diváci mohou těšit na „Lee Sin Fantasy”, ve které týmy budou muset hrát bez smitu a nebudou moci kupovat wardy. Bude povoleno pouze zabíjení Barona, Heralda a draků. Ve druhé výzvě „One For Everyone” budou zapojeni i diváci. Ti totiž budou moc vybrat formou hlasování jednu classu, kterou budou muset hrát všichni zúčastnění. Kdo ale samotné výzvy bude plnit?

Do souboje se připojí i legenda domácí scény a dvojnásobný mistr ČR Pavel "Herdyn" Mikeš, který se na scéně ukázal zejména v dresu eSuby, ale všichni s radostí sledovali i jeho návrat, když v týmu Play With Soul bojoval o nejvyšší příčky v domácích Hitpoint Masters. Sledovat bude možné také střelce z nejvyšší evropské ligy, protože se Battlegrounds zúčastní i Matúš "Neon" Jakubčík. Neon v loňském roce reprezentoval tým FC Schalke 04 Esports, s nímž se mu v letním splitu povedl parádní miracle run do playoff.
 

LOL Battlegrounds

Ve hře uvidíme také spříbuzněné trenérské posily severoamerické LCS: Freeze a Nightshare. První jmenované dvojče nedávno ukončilo bohatou herní kariéru, během níž působilo na nejvyšší úrovni tehdejší EU i NA LCS, ale svůj um předvedl i v Turecku či Španělsku. Nyní ho v roli trenéra čeká kapitola v USA v týmu 100 Thieves. V Los Angeles se bude moc setkávat i s bratrem Tomášem, který je nejúspěšnějším trenérem na domácí scéně, jelikož hned několikrát dotáhl eSubu k titulu v Hitpoint Masters, účasti na EU Masters a byl i u historického úspěchu, když eSuba v roce 2018 vyhrála V4 Future Sports Festival.

Chybět nebudou ani bývalé hvězdy nejvyšší domácí ligy, takže se Battlegrounds zúčastní toplaneři Odstranovac se zkušenostmi z eSuby, Fraternitas či jarních Cyber Gaming a Mortsche, který prošel týmy jako eXtatus, Inaequalis či BRUTE. Z řad veteránů se přidá i známý jungler Gornagal, jenž ještě na jaře působil ve Vikingekrig Esports, ale největších úspěchů dosáhl v dresech eSuby, Fraternitas a eXtatus.

V jedinečné výzvě budou zápolit také stále aktivní hráči. Prvním známým jménem je samozřejmě Kamil "Kamilius" Košťál, který na česko-slovenské scéně působil v Play With Soul, eXtatus nebo eSubě. V zahraničí ho však znají spíše díky působení v německých týmech PENTA či Ad hoc gaming nebo španělského týmu x6tenceSoupisku doplňují jungler David "Jejky" Jakubec a Adam "Random" Grepl. Tato dvojice se důvěrně zná z několika společně strávených splitů v eSubě, v nichž zpravidla kralovali domácí lize. Za komentátorské mikrofony pak usedne oblíbená dvojice Petr "Xnapy" Jirák a Roman Dufek.