Přejít k hlavnímu obsahu

Čtrnáctiletá hráčka sdílela urážlivý „vtip“, během půlhodiny byla propuštěna

15. 12. 2020 | 13:00 Fortnite
Čtrnáctiletá profesionální Fortnite hráčka s přezdívkou Moqii hrála za esportovou organizaci Gen.G. Na svém twitterovém účtu zveřejnila urážlivý „vtip“, týkající se sebepoškozování. Organizace zareagovala bleskově.
Gen.G Esports
Gen.G Esports

Moqii před pár dny sdílela na svém Twitteru „vtip“, který se týkal řezání se. V rozsahu minut po zveřejnění ji organizace Gen.G Esports propustila. Organizace zareagovala nebývale rychle, v minulosti ale hráčka měla dostat několik varování za potenciálně urážlivé tweety, které zašly příliš daleko. Hráčka později inkriminovaný tweet smazala, informovala o svém odchodu a sypala si popel na hlavu. 

„Zrovna jsem poklepala holku s depresí v mé třídě na zápěstí a řekla, že se mi líbí, jak je pořezaná. Myslíte, že se moje společenské dovednosti zlepšují?“ něco takového napsala dívka na svůj Twitter.  

Moqii žádá své fanoušky, aby neházeli vinu na Gen.G Esports, neboť se jedná pouze o její chybu. Dodala, že se podle ní jedná o skutečně dobrou organizaci. Podle videa na kanále Esport Talks Gen.G bude ctít zbytek smlouvy, ačkoliv platnost dohody je téměř u konce.   

Dívka po sdílení původního tweetu dostává nenávistné zprávy a výzvy, aby si podřezala zápěstí. Nesmíme zapomínat, že se jedná pouze o 14leté děvče, ne o dospělého člověka, stále se má co učit. Rozhodně není v pořádku, nezávisle na věku, někomu vyhrožovat, nebo ho posílat, aby se sám šel zabít. V tomto případě jde o možná trochu drsnou, ale hodnotnou zkušenost, z níž se snad Moqii, možná i další mladí hráči, do budoucna poučí. Hráčka si prozatím dala pauzu od sociálních médií

Štítky: Gen.G