Přejít k hlavnímu obsahu

25 tisíc dolarů ve hře? SINNERS po dvou výhrách postupují do druhé fáze UFCA Grand League Cupu

16. 12. 2020 | 19:23 Counter-Strike 2
Většina domácích týmů řeší změny pro novou sezónu, zatímco SINNERS Esports už odstartovali svoji cestu pro rok 2021. Vykročili totiž do dvou online turnajů, které nabízí zajímavé finanční částky. V tomhle článku na vás čeká pokrytí klání s názvem UFC Grand League Cup, kde netradiční počet 28 týmů bojuje o prize pool 25 tisíc dolarů.
SINNERS Esports
SINNERS Esports

UFCA Grand League je velkou soutěží od ukrajinské esportové federace. UFCA GL Cup #1 je "pouze" jednou z deseti kvalifikací do této ligy, ale i přesto nabízí parádních 25 tisíc dolarů, což je pro evropské a CIS týmy nižší sféry zajímavým lákadlem. To ale nejen pro ně, protože pozvánky jsou rozděleny do tří různých částí.

Cesty za zlatým grálem tak vedou různé. Šestnáct týmů v polovině prosince vše odpálilo GSL skupinami, po kterých se dále posune osmička vyvolených. Tu v následné swiss části doplní další pozvaná osmička, kde v trošku jiném formátu proběhne opět řez polovinou startovního pole. Těchto osm postupujících se proti sobě postaví v osmifinále závěrečného pavouka, kde čtyři vítězové konečně vyzvou čtyři nejzvučnější pozvané celky do turnaje, z nichž zatím můžeme zmínit pouze Sprout, aktuální světovou #29. Ostatní pozvánky jsou zatím neznámé.

Pozvané týmy do swiss části turnaje – TOP 20
 Polsko AGO Rumunsko Nexus Gaming Polsko Wisła Kraków Evropa TBA
 Evropa TBA Evropa TBA Evropa TBA Evropa TBA
Pozvané týmy do čtvrtfinále play-off – TOP 8
 Německo Sprout Evropa TBA Evropa TBA Evropa TBA

Mezi účastníky úvodní fáze nechybí ani SINNERS Esports, kteří nemuseli procházet otevřenou kvalifikací a díky výkonům poslední doby si vysloužili pozvánku. Domácí jednička je stále více vidět, což nás samozřejmě těší. Do své skupiny SINNERS dostali akademii Virtus.pro, ukrajinský Project X a bulharskou sestavu MBAPPEEK.

Úvodní zápas proti VP.Prodigy odstartoval mapou Mirage, kterou česká smečka vyhrála ve druhém prodloužení 22:18. Těsným rozdílem dopadl i Dust 2, který zvládl soupeř 16:14, a rozhodnout tak muselo Inferno. Široký map pool byl ale tady klíčový a SINNERS ukázali naplno svou sílu, když na Infernu vyhráli s přehledem 16:6.

V zápase vítězů se Češi postavili MBAPPEEK a tady se prodloužení na Mirage ve výhru proměnit nepodařilo. Po prohře 19:22 se ale SINNERS Esports nezlomili a po vyhraném Infernu poměrem 16:7 se šlo na rozhodující Vertigo. Také tady třetí mapa českému celku vyšla a po dominanci 16:4 míří SINNERS do druhé části turnaje!

Skupina ASkupina BSkupina CSkupina D
 Česká republika SINNERS Bělorusko Worst Enemy Švédsko Lilmix Dánsko Lyngby Vikings
 Bulharsko MBAPPEEK Bulharsko FATE Esports Dánsko Tricked Esport Srbsko Saints
 Ukrajina Project X Polsko Izako Boars Německo No Limit Gaming Rusko Revolt
 Rusko VP.Prodigy Ukrajina HauntedFamily Dánsko Team Singularity Rusko Imperial Pro Gaming
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.