Přejít k hlavnímu obsahu

All-Star: Rusko překvapilo, zástupci LCK i LPL zklamali

19. 12. 2020 | 01:03 League of Legends
Od pátku začíná oblíbené zakončení roku v podání All-Star turnaje, ve kterém naší pozornost získá hlavně Marek "Humanoid" Brázda, který byl zvolen midlanerem evropského týmu. Ten čeká souboj proti tureckým reprezentantům z TCL a ruským zástupcům z LCL.
All-Star League of Legends 2020
All-Star League of Legends 2020

All-Star turnaj je tady a s ním souboje Davidů proti Goliášům. Bojovat se bude hned na čtyřech frontách, ve kterých čtyři papírově nejsilnější regiony vyzvou své regionálně blízké konkurenty. Reprezentanti jihokorejské LCK tedy čeká souboj proti Taiwanu a Austrálii, čínskou LPL pak souboj s Vietnamem a Japonskem. Za velkou louží vyzve severoamerická LCS hvězdné sestavy z Jižní Ameriky, konkrétně z lig CBLOL a LLA. Naše zraky se budou ale soustředit na evropskou soupisku, kterou čeká showdown proti Turecku a Rusku. 

Českého zástupce Humanoida, který bude hájit středovou linku evropského týmu, čeká mimojiné i souboj s jeho současným spoluhráčem z MAD Lions, který do týmu přichází po úspěšné sezóně v tureckých SuperMassive. V rámci jednotlivých skupin bohužel odehrají papírově silnější týmy pouze jeden BO1 duel proti oběma svým soupeřům, všechny se kompletně odehrají již v průběhu pátečního dne.

Underdog Uprising
Pátek 18. prosince
PCS⁠  Taiwan1:0 Jižní Korea ⁠LCK
LCK⁠  Jižní Korea0:1 Austrálie ⁠OPL
LPL⁠  Čína0:1 Japonsko ⁠LJL
VCS⁠  Vietnam1:0 Čína⁠ LPL
LEC⁠  Evropa1:0 Turecko ⁠TCL
LCL⁠  Rusko1:0 Evropa ⁠LEC
LCS⁠  Spojené státy americké1:0 Brazílie ⁠CBLOL
LLA⁠  Argentina1:0 Spojené státy americké ⁠LCS

O víkendu se pak do zápolení vrhnou velké osobnosti a vysloužilé hvězdy a mezi sebou se tentokrát utkají LCK proti LPL a také LEC proti LCS. V souboji legend se tak znovu do hráčské pozice dostanou například Vizicsacsi, Mithy, PraY, Ambition nebo Sneaky. Ve výzvě Queue kings se pak utkají přední osobnosti a streameři, v čele s jmény jako SivHD, Tyler1 nebo Trick2g. Na závěr se dočkáme také BO3 série mezi All-Star týmy.

Evropu budou kromě Humanoida reprezentovat v turnaji: Bwipo, Selfmade, Hans Sama a Hylissang. Proti nim LCS liga postaví sestavu: Licorice, Broxah, Jensen, Tactical a CoreJJ. Kompletní soupisky a další informace o turnaji najdete zde.

UPDATE #1: Underdog Uprising série jsou u konce a už se také naplno rozjeli 1v1 turnaje. V něm bohužel Humanoid vypadl hned v prvním kole, když v 1v1 duelu proti Samuxovi prohrál mirror matchup za novou šampionku Rell. V samotném finále evropského 1v1 turnaje se nakonec utkají NoWay a Bwipo.

Souboje gigantů
Sobota 19. prosince
LCK⁠  Jižní Korea5:00
Queue Kings
 Čína⁠ LPL
LCK⁠  Jižní Korea7:00
Legends
 Čína LPL
LCK  Jižní Korea9:00
All-Star
 
Neděle 20. prosince
LEC⁠  Evropa18:00
Queue Kings
 Spojené státy americké ⁠LCS
LEC⁠  Evropa20:00
Legends
 Spojené státy americké ⁠LCS
LEC⁠  Evropa22:00
All-Star
 Spojené státy americké ⁠LCS
Štítky: All-Star, Humanoid