Přejít k hlavnímu obsahu

Zero po několika letech získává mezinárodní turnajové prvenství!

20. 12. 2020 | 11:40 Counter-Strike 2
V zahraničí se mluví především o STYKOvi s Frozenem, ale zapomínat nesmíme na to, že v mezinárodních vodách působí také Zero. Jeho tým GamerLegion sice po odchodu meziiho do Cloud9 vypadl z nejlepší světové stovky, což jej sice oslabilo, ale jeho společná snaha tím nekončí.
Zero
Zero

GamerLegion jsou týmem působícím v Mountain Dew League, takže na evropské mapě CS:GO jde o známý pojem, ačkoliv se o něm často ve spojitosti s turnaji nižší sféry příliš nezmiňujeme. 22letý slovenský střelec Patrik 'Zero' Žúdel za GamerLegion střílí od léta a konečně se dočkal prvního turnajového triumfu. Někdejší účastník Majoru nevyhrál žádný turnaj (vyjma kvalifikací) několik let, takže Flashe Super Slam je pro něj zadostiučiněním.

Turnaj od Esportalu nabídl 10 tisíc dolarů, o které si v sobotu 19. prosince zahrálo osm týmů z osmi kvalifikací. GamerLegion uspěli až v té poslední, když s přehledem porazili nepříliš známou konkurenci. Ve finálovém pavouku se tým se slovenským hráčem nejprve postavil týmu A U R A, který porazil 2:1, načež po výhře 2:0 nad Deportivem se už Zero a spol. dostali do samotného boje o titul. Po výhrách proti dvěma neznámým švédským celkům na GamerLegion čekal polský Pompa Team, se kterým se v listopadu úspěšně utkali čeští Entropiq.

Úvodní mapa Vertigo však vyšla Pompě a po prohře 13:16 museli GamerLegion na svém picku Overpass srovnat, což se výhrou 16:8 také podařilo. Zero se na této mapě blýskl 30 killy a byl jednoznačně nejlepším hráčem celé série. Rozhodujícím dějištěm byl Train, kde GL začali CT stranou 10:5, což dokázali doklepat 6 body za útok a po výhře 16:12 (2:1 celkově) se tak stávají vítězi Flashe Super Slamu. Tenhle titul jim vynáší hezkých 6 tisíc euro.

Aktuální sestava GamerLegion:

 Švédsko Alfred 'RuStY' Karlsson
 Švédsko Sean 'eraa' Knutsson
 Velká Británie Adam 'Adam9130' Ahmad
 Slovensko Patrik 'Zero' Žúdel
 Velká Británie William 'dobbo' Dobson

Flashe Super Slam
  Švédsko MyGame Esports2         
     Švédsko MyGame Esports1      
  Polsko AngryTurkeys1         
        Polsko Pompa Team1   
  Dánsko OPAA Gaming1         
     Polsko Pompa Team2      
  Polsko Pompa Team2         
           Evropa GamerLegion 
  Švédsko Deportivo2         
     Švédsko Deportivo0      
  Švédsko wochhs1         
        Evropa GamerLegion2   
  Evropa GamerLegion2         
     Evropa GamerLegion2      
  Švédsko A U R A1         
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.