Přejít k hlavnímu obsahu

Sazka.BRUTE oficiálně rozpouští svůj CS:GO tým

21. 12. 2020 | 17:07 Counter-Strike 2
Tým BRUTE se na MČR nedostal o jediný zápas, ale ještě spolu zkoušel působit i nadále. Vypadalo to, že si aktuální složení začíná sedat a na začátku příští sezóny by mohlo být sehrané a silné. Realita je ale úplně jiná a poté, co něco sami hráči v posledních dnech na sociálních sítích naznačovali, byl dnes oficiálně oznámený rozpad.
KWERTZZ
KWERTZZ
Zdroj: Zdroj

Sazka.BRUTE prošli těžkou sezónou, která měla být ve znamení profesionálního hraní, ale ve výsledku se toho příliš nevydařilo. Z původního složení zůstal v týmu pouze Ondřej 'Crazyy' Švec a od příchodu Karla 'fredi' Královce se nový kádr stavěl kolem mladých pušek. Tým už se přívlastkem "full-time" pyšnit nemůže, takže organizace pod sebou potřebuje mít hráče z okolí svého zázemí v Praze, aby z nich i v poloprofesionálním nastavení vymáčkla maximum. Pokud hráč nejde hrát na plný úvazek, tak je holt složité a nereálné se jen tak přestěhovat třeba i přes celou republiku. CEO organizace Tomáš Müller se vyjádřil přesně v tomhle tónu:

Rozhodli jsme se, že nebudeme pokračovat do příští sezóny se stávajícím CS:GO týmem. Chtěl bych poděkovat všem hráčům, kteří měli vůli a chuť se posouvat, trénovat a reprezentovat barvy BRUTE. I když to není lehká změna, v příštím roce chceme, aby hráči pravidelně docházeli na tréninky a další rozvojové aktivity do našeho gaming house. To bohužel není dlouhodobě možné pro hráče, kteří bydlí na druhé straně republiky a mají tam své školní, pracovní nebo rodinné závazky. Dali jsme si za cíl vybudovat silný tým, kde chceme jednotlivé hráče rozvíjet po herní a taktické stránce společně s trenéry a analytiky, ale i po stránce osobní a mentální. K tomuto potřebujeme být s hráči pravidelně v kontaktu face-to-face a budovat kromě skills i týmového ducha a mentalitu.
fredi
fredi
Foto: BRUTE

Otázkou tedy zůstává, co bude s jednotlivými hráči. Pokud se důvody výše netýkají všech pěti hráčů, tak by se kolem některého z nich dala nová sestava opět vybudovat. Například o talentovaného Simona 'KWERTZZ' Horáka jistě bude zájem u konkurence, takže záleží i na tom, jak mají hráči postaveny smlouvy. Vedení BRUTE však dává jasně najevo, že nad CS:GO neláme hůl, stejně jako nad League of Legends, a pro rok 2021 se můžeme těšit na nové složení. Za letošek je určitě co napravovat, protože ambice v organizaci jistě budou nemalé.

Bývalá CS:GO sestava Sazka.BRUTE:

 Česká republika Ondřej 'Crazyy' Švec
 Česká republika Karel 'fredi' Královec
 Česká republika Simon 'KWERTZZ' Horák
 Česká republika Šimon 'suplicK' Skuplík
 Česká republika Martin 'zur1s' Sláma

 Česká republika Milan 'Pepik' Gellebra – trenér 

Zdroj: @brute.gg
Štítky: Team Brute
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.