Přejít k hlavnímu obsahu

Žádné přestupy! Dva nejlepší hráči světa oficiálně prodloužili smlouvy ve svých týmech

27. 12. 2020 | 14:17 Counter-Strike 2
Nikdo z fanoušků CS:GO zřejmě nepochybuje, že ZywOo a s1mple jsou individuálně nejlepšími hráči současnosti. Jejich týmy by bez nich poloviční a jen těžko si představit, že by bojovaly o světové tituly. Vědomi jsou si i jejich zaměstnavatelé, které si oba tahouny nyní pojistili na další sezóny.
s1mple vs. ZywOo
s1mple vs. ZywOo
Zdroj: Zdroj

Mathieu 'ZywOo' Herbaut byl hned ve své první kompletní sezóně na profesionální scéně vyhlášen nejlepším hráčem světa, což jen ukazuje, jaký drahokam se koncem roku 2018 podařilo týmu Vitality ulovit. Není tedy divu, že se francouzský celek rozhodl vynaložit maximální úsilí, aby si hvězdu udržel pro následující roky. Oficiálně bylo vše oznámeno po posledním turnaji roku, ačkoliv smlouva byla podepsána již začátkem sezóny.

ZywOo se týmu Vitality upsal až do roku 2024, což francouzskou organizaci váže k podporování CS:GO na další čtyři sezóny. Proč by také ne, když stavět kádr okolo někoho jako ZywOo je motivací samo o sobě. Někdy tak dlouhá smlouva může být pro hráče vězením, tady ale celý projekt ukazuje správný směr. Angažovanost Vitality prokázali také tím, že k příležitosti podpisu smlouvy do konce roku 2024 se hologram ZywOo rozsvítil před vánočními svátky na největších památkách Francie. Jednu z nich můžete vidět přímo na fotce níže.

ZywOo v Paříži
ZywOo v Paříži
Foto: HLTV.org

Své dva nejcennější drahokamy krátce na to podepsala také ukrajinská organizace Natus Vincere. Řeč je samozřejmě o možná nejúdernějším duu na scéně, Oleksandrovi 's1mple⁠' Kostylievovi a Denisovi 'electronic⁠' Sharipovovi. První jmenovaný patří mezi absolutní světovou špičku od roku 2016 a ten druhý se do ní také zařadil po přestupu do NAVI. Kdykoliv se hovoří o jakýchkoliv změnách, tak vždy se vše točí okolo nich dvou.

Především o s1mplovi se toho napsalo a spekulovalo spousta, že jej jednička regionu CIS drží zkrátka a on by si zasloužil ještě lepší tým. Zájem o něj tak měly víceméně všechny mezinárodní supertýmy. Nabídky ale jsou nyní opět smeteny ze stolu, protože s1mple i electronic se v NAVI upsali do konce roku 2022. Aktuální světová trojka nedávno podepsala B1Ta jako šestého hráče, tak uvidíme, jestli nepřijdou nějaké další změny. Co je však jasné, tak že s1mple bude se ZywOo brzy opět bojovat o korunu krále CS:GO. Žebříček od HLTV.org je totiž za rohem.

Zdroj: hltv.org
Štítky: ZywOo, s1mple, electronic
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.