Přejít k hlavnímu obsahu

Raper 21 Savage povoluje streamerce Neekolul pouštět svou hudbu na jejím kanále

5. 1. 2021 | 08:00 Všechny hry
Časy, kdy si streameři při svých vysíláních mohli pouštět jakoukoliv hudbu, kterou zrovna uznali za vhodné, jsou dávno za námi. S novým DMCA a všemi nejasnostmi, které přináší, se každý streamer může pouze obávat, že strike postihne zrovna jeho.
neekolul
neekolul

Známou streamerku, tvůrkyni videí na platformě Tik Tok a členku organizace 100 Thieves, která si přezdívá Neekolul, nedávno napadla jediná možnost, jak si poslechnout svého oblíbené interpreta přímo na streamu. Štvalo ji, že si nemůže pouštět rapera s přezdívkou 21 Savage stejně jako dřív, rozhodla se ho tedy přímo oslovit na Twitteru a zeptat se, jestli by jí streamování jeho hudby nepovolil.

Naštěstí existují umělci, kteří dobře chápou problém s aktuálními problémy s DMCA striky, přičemž chtějí streamerům pomoct. Mezi ně patří i 21 Savage, netrvalo tak ani tři minuty a raper na prosbu od Neekolul rychle odpověděl jednoduchým "Samozřejmě".

Není to poprvé, co některý interpret povolil jednomu streamerovi pouštět svou hudbu při živém vysílání. A byl to znovu právě 21 Savage, který už v létě vyhověl Trainwreckovi, který měl stejný dotaz jako Neekolul. Trainwreck se na svém kanále může chlubit s 640 000 followery, kteří ho sledují hlavně pro jeho IRL streamy, často se ale věnuje také hraní her jako je Overwatch, World of Warcraft nebo Warzone.

Jedním z důvodů, proč se 21 Savage nemusí ostýchat s udělováním práv na svou hudbu je fakt, že patří mezi hrstku umělců, kteří vlastní veškeré své mastery a nepatří pod jakýkoliv label nebo studio. Uvidíme, jestli právě tohle neodstartuje podobné otázky k dalším interpretům i od ostatních streamerů.

Zdroj: ginx.tv
Štítky: Neekolul, Trainwreck
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.