Přejít k hlavnímu obsahu

VIDEO: Příprava mapy Tuscan pro CS:GO opět pokročila

5. 1. 2021 | 19:43 Counter-Strike 2
Koncem loňského září jsme vás informovali o tom, že původní tvůrce mapy Tuscan se dohodl s jedním z nejlepších map makerů současnosti, který kdysi jedné z nejoblíbenějších map dodal skutečný šmrnc.
Tuscan
Tuscan

Tuscan (či varianta cpl_mill) patřil v dávných dobách starších dílů Counter-Strike série k mapám v kompetitivním map poolu. Pro CS:GO se ale nikdy nedočkal verze, kterou bychom opět na všemožných turnajích mohli opět vídat. Práva na mapu totiž dodnes vlastní původní tvůrce Brute, jehož jediná verze byla absolutně nedokončená a s vysokým množstvím bugů okamžitě upadla v zapomnění. Svého času se i na našich NightCupech testovala neoficiální varianta s názvem Toscan, ani ta se však neuchytila. Dlouho se tedy čekalo až na loňský rok.

Brute se nikdy nechtěl práv na svou mapu vzdát, nicméně v září Nors3, jakožto insider CS:GO scény, na Twitteru oznámil, že hledá hráče TOP 50 týmů pro testování chystané verze legendární mapy. Nor3 se také prozradil, že za tvorbou mapy stojí jeden z nejúspěšnějších level artistů současnosti Catfood, jehož pět posledních výtvorů se dostalo přímo do hry. Když se Brute konečně k podobnému kroku uráčil, nemohl si vybrat lépe. Současně s touto informací bylo odhaleno také několik screenshotů, které však ukazovaly, že je mapa teprve na začátku.

Další pokrok přichází právě nyní, kdy Catfood zveřejnil na svém YouTube kanále closed beta trailer, který je první větší ukázkou jeho výtvoru. Hned na prvním záběru můžeme vidět minimapu, která je věrnou kopií mapy ze starších verzí Counter-Striku. Další průlety už ukazují přímo jednotlivé lokace mapy, jež na první pohled působí opravdu moderně. Do dnešního CS:GO zapadne a současně bude vypadat unikátně. Spousta textur je sice nedokončená a pouze naznačuje místa různých krabic, i přesto můžeme říct, že pocitově mapa vypadá líbivě.

Datum vydání je podle videa zatím stále neznámé, jisté však je, že se na ni můžeme těšit na platformě FACEIT – ať už se dostane přímo do hry, a třeba jednou i do kompetitivního map poolu, nebo ne.

Štítky: de_tuscan
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.