Přejít k hlavnímu obsahu

TheGrefg je prvním streamerem, který na Twitchi pokořil metu 2 milionů diváků v jeden moment

11. 1. 2021 | 22:51 Twitch.tv
Rekordy jsou od toho, aby se překonávaly. Málokdy se však stane, že se překonají o takové množství. Jednomu z největších Fortnite tvůrců současnosti se však povedlo pozvednout nejvyšší peak sledovanosti na Twitchi o neskutečné číslo.
TheGrefg
TheGrefg

Milion sledujících v jeden moment, to je na Twitchi velký milník pro všechny, který jako jediná dosud pokořila ELEAGUE v CS:GO. Co se týče individuálních streamerů, tak ti se o zápisy v žebříčku nejvyšších sledovaností vždy postarali díky speciálním událostem. Číslem jedna byl dlouho Tyler 'Ninja' Blevins s 635 tisíci diváky v březnu 2018, což ale o pár desítek tisíc loni v prosinci překonal španělský Fortnite streamer David 'TheGrefg' Martinez.

Španělská komunita okolo živých přenosů se minulý rok neskutečně rozrostla a mezi všemi neanglickými streamy dosahuje španělština na Twitchi dlouhodobě nejvyšších čísel. TheGrefg, který je také spolumajitelem esportové organizace Team Heretics, však tomuto tvrzení dal v pondělí 11. ledna večer ještě úplně jiný rozměr.

Dění na Grefgově streamu si nechtěl nikdo nechat ujít. Jako další ze známých osobností si totiž vysloužil oficiální skin přímo ve Fortnite, čímž se zařazuje po bok Ninji a dalších velkých postav. Odhalení mělo proběhnout právě 11. ledna ve 21 hodin a už do půl hodiny od zapnutí streamu (dvě hodiny před oznámením) překonal hranici 700 tisíc diváků v jeden moment, takže si byl moc dobře vědom, že svůj v prosinci získaný rekord bude mít šanci posunout o stupeň výše. Čím více se odhalení Icon Series skinu blížilo, tím výše se číslo šplhalo. Neustále.

Krátce před stanoveným časem odhalení skinu překonal Twitch rekord ELEAGUE, ale ani to TheGrefgovo počítadlo nezastavilo. Milion, milion a půl, dva miliony a stále více. Nejvyšší číslo se nakonec zastavilo na zhruba 2,47 milionech diváků v jeden moment! Na oficiální hodnotu si ještě budeme muset počkat, ale tahle nasazená laťka je něco neskutečného – když navíc vezmete v potaz, že ani nejde o anglicky mluvícího streamera. Není tedy vůbec divu, že se španělský streamer dočkal gratulací přímo od Ninji nebo od světového šampiona Bughy.

Přímo do hry dorazí nový Icon Series skin 16. ledna, na jeho podobu se můžete podívat na Grefgově Twitteru.

Štítky: TheGrefg
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.