Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS budou součástí šesti turnajů od Relog Media a už v lednu si zahrají o 100 tisíc dolarů!

12. 1. 2021 | 20:18 Counter-Strike 2
Společnost Relog Media je známá pořádáním online turnajů jako Nine to Five nebo Home Sweet Home a ani v roce 2021 od nastolené cesty neustoupí. Naopak už nyní slibuje velkou škálu turnajů se seznamem týmů, které se upsaly pro účast v minimálně šesti eventech během roku. Mezi aktuálně potvrzenými tými nechybí ani celky z nejlepší světové dvacítky nebo český zástupce.
ZEDKO
ZEDKO

V roce 2021 uspořádá Relog Media minimálně šest velkých online turnajů, z nichž ten první odstartuje již 18. ledna. Klání s názvem Snow Sweet Snow Cup nabídne prize pool 100 tisíc dolarů, o který si zabojuje také česká jednička. SINNERS Esports poslední dobou nechybí v celé řadě evropských turnajů a ani tento nebude výjimkou. Současně však byl odhalen také seznam týmů, které se upsaly pro účast minimálně v šesti letošních turnajích a mezi nimiž právě nechybí ani SINNERS. Snow Sweet Snow Cup tak pro ně bude pouze první z mnoha klání.

Na aktuálním seznamu figuruje 34 týmů a nejblyštivějším jménem jsou bezesporu Ninjas in Pyjamas. Ze světové třicítky se v turnajích dále ukážou North, Sprout nebo Endpoint, nejvýše postaveným týmem v HLTV žebříčku jsou pak Gambit. Další celky jsou povětšinou známá jména všech podobných turnajů, zajímavé jsou ale také severské akademie Astralis Talent a Young Ninjas. Tento seznam však není finální a ještě se může rozrůst.

Vlajkové týmy letošních turnajů od Relog Media:
 Rusko Gambit (#13) Švédsko NiP (#16) Rusko Spirit (#20) Portugalsko sAw (#23)
 Bělorusko Nemiga (#25) Rusko forZe (#26) Německo Sprout (#27) Dánsko North (#29)
 Evropa Endpoint (#30) Kazachstán K23 (#35) Evropa Movistar Riders (#38) Polsko PACT (#39)
 Rusko Winstrike (#43) Norsko Apeks (#44) Turecko Sangal (#45) Bulharsko SKADE (#50)
 Švédsko Lilmix (#57) Francie LDLC OL (#60) Česká republika SINNERS (#65) Švédsko Galaxy Racer (#69)
 Dánsko CPH Flames (#72) Evropa GamerLegion (#73) Polsko Izako Boars (#77) Velká Británie Vexed (#87)
 Rusko SG.pro (#88) Polsko AGO (#92) Finsko KOVA (#93) Bulharsko FATE (#191)
 Švédsko Young Ninjas Dánsko Astralis Talent Finsko HAVU Gaming Finsko SJ
 Portugalsko OFFSET Polsko Anonymo  

Do první fáze úvodního turnaje byly týmy rozděleny do skupin po jednotlivých částech Evropy a SINNERS Esports vyzvou anglickou sestavu Vexed Gaming, TheDice z Francie a GamerLegion se slovenským střelcem Patrikem 'Zero' Žúdelem. Postup z regionální GSL skupiny by znamenal výhru 1000 dolarů a postup do swissu, kde budou všichni postupující z osmi skupin bojovat o další dva tisíce. Třetí fází turnaje bude opět swiss, ale tentokrát už ten hlavní, do kterého se přidají pozvané týmy, jako PACT, forZe, North, Sprout nebo Endpoint, a postupující do závěrečného play-off získají tři tisíce dolarů. Zbylých 44 tisíc ze statisícového prize poolu nabídne vyřazovací část, kam obdrželi první přímé pozvánky Gambit a Virtus.pro. NiP bohužel Snow Sweet Snow Cup vynechají.

Rozepsaný formát Snow Sweet Snow Cupu:

  • Regionální GSL: 32 týmů je rozděleno do 8 skupin po 4 týmech (postupující vyhrávají 1000 $)
  • Regionální swiss: 16 postupujících týmů se utká v pětikolovém swissu (postupující vyhrávají 2000 $)
  • Hlavní swiss: 8 postupujících týmů zde doplní 8 pozvaných týmů (postupující vyhrávají 3000 $)
  • Play-off: 8 postupujících se proti sobě postaví v osmifinále

Systém pokročilejších kol by se do určité míry dal přirovnat k aktuální Vulkan Fight Series, kde se však hraje pouze o peníze za umístění v TOP 8, nikoliv za úspěch v předchozích fázích. Samotné play-off ale nabízí víceméně totožné prize money. Uvidíme, zda-li další letošní turnaje od Relog Media budou formát nějak měnit.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.