Přejít k hlavnímu obsahu

Kappův splněný sen: Český šampion v Trackmanii podepsal v McLarenu

22. 1. 2021 | 19:19 Trackmania
Česko-slovenská scéna patří v historii závodní arkádové hry Trackmania k absolutní špičce. Dříve dominoval hakki, dlouho působí mezi absolutní elitou tween a posledních několik let vedle něj vídáme také Kappu. Ten ještě donedávna působil v týmu Veloce Esports, odkud však nyní přestupuje do vysněného týmu svého mládí.
Kappa
Kappa

Martin 'Kappa' Krompolc dříve závodil za eSubu, ale poté se vydal do zahraničí, kde hájil barvy MnM Gaming a Planetkey Dynamics. Pod křídla jiné domácí organizace se vrátil v roce 2018 a právě v barvách Sampi zaznamenal životní úspěch. V supertěsném finále zvládl nejdůležitější kolo svého života a před slovenským závodníkem Markem 'tween' Pacherem se stal mistrem světa. Díky své fazóně od začátku nechyběl ani v Trackmania Grand League, v níž o rok později, na závěr svého angažmá v Sampi, opět triumfoval. TMGL byla absolutním vrcholem roku 2019 a Kappa se tak může považovat za dvojnásobného světového šampiona.

Sampi svoji podporu Trackmanie ukončili, ale Kappa si i přesto dokázal polepšit. Na loňskou sezónu podepsal v týmu Veloce Esports, který zaštiťuje Sauber F1 Team. Cestu za obhajobou titulu v TMGL dotáhl jen k bronzu, čímž se uzavřela éra TrackManie 2. S polovinou roku 2020 přišla nová Trackmania, která vychází z původní závodní legendy, a TMGL na nic nečekala. Kappa si sice nové mechaniky osvojil hodně rychle, ale v základní části skončil osmý a v play-off tento výsledek vylepšit nedokázal. Minulý rok tak byl pro něj do jisté míry zklamáním.

Do letošní sezóny však nejlepší český hráč Trackmanie má opět o motivaci postaráno. 25letý závodník podepsal smlouvu s týmem McLaren Shadow, tedy esportovém týmu závodní stáje, jejímž fanouškem je odmalička. Premiéru ve formuli McLaren si Kappa zažije již tuto neděli, kdy odstartuje první letošní sezóna Trackmania Grand League. Základní část poběží až do konce února a březen bude patřit play-off. Nového krále Trackmanie poznáme 28. března a celou Kappovu cestu za zlatým grálem bude McLaren streamovat na svém Twitchi.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.