Přejít k hlavnímu obsahu

ECLOT jdou do nové sezóny s novým logem. Jak se vám týmová identita líbí?

24. 1. 2021 | 22:11 Všechny hry
Konec každé a začátek následující sezóny vždy přináší spoustu změn. Pořadatelé přichází s novými či upravenými soutěžemi, týmy mění hráče a organizace se snaží přijít nezůstávat pozadu. Poslední volba je také případem dvou českých organizací, které do nové sezóny vstoupí s novým logem a pozměněným názvem.
ECLOT
ECLOT

Jako první svoji identitu pro rok 2021 změnila organizace Gifted Gaming. Celý tento název už nově na turnajích neuvidíte, protože domácí tým představil svého prvního generálního partnera, jenž se po vzoru ostatních bude objevovat i v názvu. Konkrétně jde o značku periferií uRage, takže Gifted jdou ve šlépějích Universe, kteří takto dříve spolupracovali s Trustem. Zvykat si v tomto případě budeme na název Gifted.uRage. Kromě toho se ale vedení rozhodlo lehce pozměnit také své logo, jehož původním tvar nyní jednotlivá písmena přesahují.

Gifted.uRage

Větší a důležitější rebrand však právě dnes přišel od Eclot Gaming, tedy od nynějška pouze ECLOT. Tradiční domácí tým se rozloučil s písmenem E v kroužku, se kterým ECLOT v posledních letech zaznamenali nejeden úspěch. Datum 24. ledna 2021 však značí start nové etapy, která však na rozdíl od Gifted neznamená příchod generálního partnera. ECLOT v minulosti úzce spolupracovali se značkou LYNX, společný název je však historií.

Dominantou nového loga je blesk, který je propojen s titulárním písmenem, a nutno uznat, že tato kombinace by mohla dobře fungovat například u animací. Designer nové týmové identity Loxar jistě myslel naprosto na všechno. Více se o změně loga dozvíte v oficiálním vyjádření organizace, popřípadě v odhalovacím videu níže.

Při tvorbě nového loga jsme chtěli zachovat jednoduchost v podobě zřetelného zobrazení E, které nás již dlouhá léta vystihuje. Zároveň jsme, ale cítili, že k logu je potřeba přidat nějakou duši, něco, co bude hmatatelné a snadno spojitelné s naším brandem. Nechtěli jsme jít úplně divokou cestou maskotů, a proto jsme se rozhodli pro nějaký element, konkrétně pro element blesku. Podobný symbol najdete také na hromosvodech, případně se používá pro označení elektřiny. Právě elektřina představuje obor, kterému se věnujeme, a to elektronický sport neboli esport.

Které nové logo se vám líbí více?

Možnosti výběru

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.